Очаквано голям интерес към ,,Дунарит" на изложението ,,Хемус,, в Пловдив

Очаквано голям интерес към ,,Дунарит
Публикация   07 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     746

Демонстрационни стрелби днес ще покажат в реални условия класата на изделията на русенския завод

 Очаквано голям интерес към щанда на "Дунарит" е проявен към родукцията и възможностите на русенския завод, който е част от отбратинелната индустрия на България. Затова и внимание засвидетелства лично президентът Румен Радев, който откри специализираното изложение "Хемус" в Пловдив.

  Щандът на "Дунарит" за два дни вече е посетен от десетки клиенти, партньори и потенциални клиенти, каза  изп. директор на фирмата инж. Петър Петров. Без преувеличение, интерес към производствената гама и технологичните възможности на завода е проявен от компании и фирми от петте континента на света.

Русенският завод вече извървя към най-актуалните 155 мм боеприпаси първата стъпка и сега правим втората- промени в основното оборудване, първи написа Акцент.БГ. Вече сме на последния етап- инсталират се необходимите за производството възли, правят се настройки и се експериментира. Клиентите са различни, от петте контитента на света, сподели по-рано инж. Петров. Ако говорим за Индия, те обявяват големи поръчки, но са по-нарядко, докато други клиенти искат по-малки количества и закупуват по-често. Последните са ни постоянни клиенти и се стараем до откликваме и изпълняваме техните желания.

   Българската оръжейна промишленост е произвела през 2023 г. повече боеприпаси, отколкото произведеното от останалите страни в Европа.

 

 

Тагове : Дунарит , Хемус ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още