Microsoft и Google освобождават служители

Microsoft и Google освобождават служители
Публикация   06 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     276

Съкращенията ще засегнат основно оператори и инженери

   Технологичните гиганти Microsoft и Google съкращават служители в техните поделения за облачни услуги, съобщават CNBC и Business Insider.

  Според източници на Business Insider Microsoft Corporation ще уволни стотици свои служители, работещи в облачния бизнес на компанията Azure. По думите им засегнатите служители принадлежат към екипите на операторите и инженерите. Един от източниците уточни, че 1500 души от операторския екип на Azure ще останат без работа. Още през 2023 г. технологичният гигант проведе масови съкращения, включващи до 10 000 служители, напомня Business Insider.

  Междувременно CNBC съобщи, че и Google, която е собственост на Alphabet, съкращава най-малко 100 служители от няколко екипа в своя отдел за облачни услуги. Позовавайки се на вътрешна кореспонденция, CNBC посочва, че съкращенията засягат екипите по продажби, консултации, операции и инженеринг. „Продължаваме да развиваме нашия бизнес, за да отговорим на приоритетите на нашите клиенти и предстоящите значителни възможности”, заяви говорител на Google пред „Ройтерс”. Информацията е факт, след като базираният в Калифорния технологичен гигант освободи неуточнен брой служители в различни екипи през април с оглед на политиката на намаляване на разходите.

Тагове : Microsoft , Google ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha