Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция след загуба в три сета от втория поставен в схемата Яник Синер, предаде БГНЕС. Димитров не успя да се противопостави на шампиона от Аустрелиън Оупън в дебютното си участие в четвъртфиналите в Париж и загуби с 2-6, 4-6, 6-7(3).

   Българският тенисист започна колебливо първия сет и допусна два пробива. Във втората част Димитров бе по-равностоен, но отново Синер нямаше проблеми да пробие и да стигне до успех. Третата част бе най-равностойна и Григор стигна до първи пробив, като в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Синер се наложи със 7-3, за да се класира за полуфиналите.

   Намиращият се в страхотна форма в последната половин година италианец имаше предимство в повечето статистически показатели. Той спечели 74 процента от точките на собствен сервис, допусна само един пробив и взе подаването на Димитров четири пъти. Григор реализира повече печеливши удари от съперника си - 33 срещу 29, но допусна много повече непредизвикани грешки - 49 срещу 20.

   Димитров има шанс да се изкачи с едно място нагоре в световната ранглиста от следващата седмица и да заеме девета позиция, но това зависи от представянето на другите тенисисти в турнира. От своя страна Синер ще чака Карлос Алкарас или Стефанос Циципас в полуфиналите.