Вторник, 18 Юни 2024

Бойко Борисов на среща в Русе: ,,Светът се преразпределя и ни трябва много силно правителство със силни преговарящи!”

Бойко Борисов на среща в Русе: ,,Светът се преразпределя и ни трябва много силно правителство със силни преговарящи!”
Публикация   05 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     337

Водачът на листата Бедрос Пехливанян представи пред участниците в срещата всички кандидати от листата за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за 19-и МИР-Русе

    "Аз гарантирам, че докато има ГЕРБ и аз съм начело, ние български войник няма да изпратим в Украйна. Може да позволим да лекуваме пострадали войници, да приемаме бягащи деца, но другото е чиста спекулация и игра със страхове! В момента до края на годината светът се преразпределя. Водеща става военно-отбранителната промишленост. Групират се държави. И ни трябва много силно правителство с много силни преговарящи!”  Това каза на предизборна среща тази вечер в Русе лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Тя беше предшествана от концерт-спектакъл на Фолклорен Танцов Театър „Найден Киров”, с ръководител кандидата за народен представител Богдан Донев.

   Срещата се състоя в голямата зала на Доходното здание, която се оказа твърде малка, за да побере всичките над 1000 членове и симпатизанти на партията. Освен многото правостоящи вътре, желаещи да присъстват на срещата останаха и в коридорите на театъра, както и пред самата сграда.

   „Много сме направили, но и много грешки сме допускали. Трябва ни нов обществен договор – с хората, с всички вас. Трябва да е ясно какво ще правим. Дайте ни сигурност да бъдем управляващи!”, призова Борисов.  

„Една от причините, най главната, да стоим в „сглобката”, е да се преборим за всяко едно село, всяка една община, всеки един проект”, подчерта лидерът на ПП ГЕРБ и припомни, че са осигурени близо 50 млн. лева за община Русе и близо 50 млн. за общините в областта.

„Този експеримент с ПП скъпо ще го платим и го плащаме. България изгуби милиарди от Плана за развитие и възстановяване. И това не е повод за злорадство, това е повод за къртовска работа” , каза Бойко Борисов. Той сподели с присъстващите, че от всички срещи из страната ясно вижда и усеща желанието за промяна след тези почти 4 години на хаос и разруха, но този път промяната е срещу „Промяната”.

   На срещата в Доходното здание тази вечер лидерът на ГЕРБ пристигна, придружаван от Мария Габриел и кандидата за евродепутат Андрей Новаков. Преди да се срещне с членове и симпатизанти, лидерът на най-голямата българска партия посети русенския митрополит Наум, за да му целуне ръка и да получи благослов от него. Той предаде на присъстващите в залата поздравите на дядо Наум и припомни, че по време на управлението на ГЕРБ е направено най-много за възстановяването на храмове и манастири на територията на Русенската митрополия.

   Регионалният координатор на партията Пламен Нунев, който е създател на русенската структура на ГЕРБ, даде старт на срещата, като благодари на всички присъстващи за подкрепата и подчерта, че хората от Област Русе имат най-голяма нужда от магистралата Русе – Велико Търново. Трябва ни убедителна победа с поне 10 процента, както на национално, така и на местно ниво,  каза Пламен Нунев. Той призова за подкрепа и обясни: „Искаме да сме силни заради страната си!”

   Областният лидер на ГЕРБ Георги Кръстев, който е настоящ депутат и втори в листата на коалицията за предстоящите парламентарни избори, благодари на Борисов, че отделя толкова усилия за решаване на проблемите на Област Русе. Той изрази увереността си, че магистралата Русе – Велико Търново ще се случи.

   Водачът на листата Бедрос Пехливанян представи пред участниците в срещата  всички кандидати от листата за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за 19-и МИР-Русе. Всеки един от тези хора заслужава да бъде водач на листата не по-малко от мен, каза Пехливанян.

   В емоционално обръщение към залата Андрей Новаков заяви:  „Нашият успех не носи задължително костюм. Нашият успех е зад волана на товарните камиони. Нашият успех носи бели престилки и спасява животи. Нашият успех държи тебешир пред черните дъски – тихо, кротко, всеки ден…

   Нашите идеи идват от хората, е не от рекламни агенции, струващи милиони. Доказателство за това, че връзката ни с хората никога не е била скъсана и че Европа продължава да вярва само на нас, се крие във факта, че единственият политически лидер, на който на крака дойдоха и Манфред Вебер, и Урсула фон дер Лайен, се казва Бойко Борисов – човекът, който може да гарантира нулевата нелегална миграция на нашите граници, които са и европейски.”

   Мария Габриел благодари специално на Русе, като подчерта, че това, което ГЕРБ-СДС са постигнали в Европейската комисия е „защото имаме Русе”.  Русе е давал сила, градил е имидж и извеждал на преден план таланта, младите хора, културата, бъдещето, иновациите, потенциала.  „Радвам се, че и като министър на външните работи първото споразумение на МВнР с университет извън София, който да даде шанс на млади хора да правят стажове, да градят кариера на дипломат, беше с Русенския университет”, каза Габриел и добави „ГЕРБ-СДС и ЕНП сме силни, защото говорим в един глас!”

   В края на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов насърчи хората да гласуват, като ги увери, че коалицията има страхотен екип и за всеки един сектор могат да бъдат посочени 40-50 подготвени и опитни кадри. Поне 20 души в ГЕРБ са достойни да бъдат премиери на страната, каза още Борисов.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още