Вторник, 18 Юни 2024

Мeдика с нови дати за скрининг на сърдечно- съдови заболявания

Мeдика с нови дати за скрининг на сърдечно- съдови заболявания
Публикация   04 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     545

Две са датите, на които ще се извършват безплатните профилактични прегледи при кардиолог и съдов хирург

   Кампанията на Лечебни заведения „МЕДИКА“ за скрининг на сърдечно-съдови заболявания продължава и през юни. Инициативата цели ранна диагностика и предотвратяване на усложненията в следствие на неглижиране на здравословните проблеми. 

   Две са датите, на които ще се извършват безплатните профилактични прегледи при кардиолог и съдов хирург – на 8 юни /събота/ и на 22 юни /събота/. Необходимо е предварително записване на телефон 082 830 230.

   Болка в гърдите, затруднено дишане, отоци и задържане на течности, сърцебиене, лесна умора, виене на свят са индикация за сърдечни заболявания. Сигнали за възможни проблеми с вените и артериите  са: слабост и болки в мускулите на краката при движение, подуване на крайниците, поява на трудно зарастващи рани. Хора, които имат някои от посочените симптоми, би следвало да се възползват от скрининговата кампания на болницата. За преглед могат да се запишат и пациенти, които вече имат поставена диагноза. За тях е препоръчително да си носят цялата налична медицинска документация.

   И на двете посочени дати прегледите ще бъдат извършени в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още