Цветелин Радулов: Ценностите на ВМРО са мост между поколенията

Цветелин Радулов: Ценностите на ВМРО са мост между поколенията
Публикация   04 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     254

   Цветелин Радулов е с военно образование. Потомствено свързан с ВМРО, като прадядо му е бил водач на чета и участник във войните за национално обединение. Радулов е продължител на това дело. Той е основател и председател на Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“. Цветелин Радулов е с преференция 114 в листата на ВМРО – БНД за предстоящите парламентарни избори.

   На 2 юни в Парка на младежта ВМРО – Русе организира и проведе за пореден път интерактивен музей с оръжие, участвало в борбите на българите за свобода – една инициатива, реализирана от Цветелин Радулов. От години той е радетел за военното и патриотично възпитание на подрастващите, като насочва своята съзнателна дейност в популяризирането на професията „войник“.

   В годините докато Красимир Каракачанов бе военен министър Радулов бе в основата на една от най-успешните кампании „Бъди войник“. Според него едно от най-важните неща, които трябва да бъдат въведени в спешен порядък в българското училище, е началното военно обучение.

   Тъй като към момента тази идея не среща нужната подкрепа от ръководството на МОН и МО, Радулов работи за нейното реализиране по свой собствен начин. Поне два пъти седмично той организира две обучителни занимания за деца, като по този начин ги приобщава към най-славните моменти от българската история. Обученията се провеждат в с. Арбанаси, в Калояновата крепост, където е създадена автентична атмосфера. В дейностите си децата първо проследяват Първото и Второто българско царство, най-славните ни победи, начините за водене на война през Средновековието, стрелбата с лък, както и тренировъчния „Калашников“, въздушна пушка – дълги и сериозни занимания в рамките на четири-пет часа. През това време детето получава основна представа кои сме ние българите, откъде идваме, каква история носим зад себе си. Това Радулов приема за изключително важна своя мисия.  

   Според председателят на Сдружение „Приказка за България“ ключът към сигурността е в силната българска армия. Според него свършеното по времето на Красимир Каракачанов като военен министър представлява огромна стъпка напред. В армията бе закупена нова техника – бойни кораби, високо проходими машини за специалните сили, бяха ремонтирани танкове на пехотата, като всичко това се извърши в български предприятия. Освен това бяха ремонтирани и модернизирани щурмовите СУ-25 и МиГ-29. Благодарение на това тези самолети летят и до ден днешен.

   Беше върнато достойнството на българската армия, казва Радулов, като допълва, че в настоящия момент това достижение е съсипано от сглобката и Тагарев.

   Русенецът смята, че модернизирането на техниката в армията трябва да продължи, но да бъде основно чрез български производители, а не внос на скъпа и остаряла техника. Освен това трябва да се въведе военно обучение в училище и наборна военна служба, а за неграмотните – трудово-образователна служба.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha