Семейни фирми могат да кандидатстват за 117,5 млн. лв. по програмата за конкурентоспособност

Семейни фирми могат да кандидатстват за 117,5 млн. лв. по програмата за конкурентоспособност
Публикация   04 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     492

   Семейните фирми, предприятията от творческите индустрии и занаятите могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ в размер на 117,5 млн. лв. Процедурата по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” (ПКИП) ще подкрепи подобряването на производствения капацитет на микро- и малки предприятия.

   Те могат да кандидатстват за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер. Предвидена е и възможност за насърчаване на пазарното представяне чрез създаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията. По процедурата се предоставя подкрепа и за въвеждането на ИКТ системи/модули за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси във фирмите.

  Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по проектите на семейните фирми, предприятията от творческите индустрии и занаятите е 15 000 лв., а максималният – 150 000 лв. Съфинансирането, което ще се предоставя по линия на ПКИП, е до 75% за семейните предприятия и тези от творческите индустрии, а за фирмите от сектора на занаятите – до 85%.

   Кандидатстването е изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 на следния линк: https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/a7078bcc-df9d-49ba-a5e5-ee054645e3aa

   Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 16 септември 2024 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha