Понеделник, 24 Юни 2024

Отборът на Екзарх Йосиф е новият областен шампион по футбол

Отборът на Екзарх Йосиф е новият областен шампион по футбол
Публикация   02 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     451

На второ място в Четвърта регионална лига се класира младият отбор „Бенковски“ /Бяла/

   Отбор „Младост“ от Екзарх Йосиф победи с 1:0 белексния „Бенковски“ тази вечер на градския стадион в Русе по време финалния мач на Четвърта регионална лига. Така отборът на Екзарх Йосиф стана областния шампион по футбол за 2023/2024 г. Още през първото полувреме Даниел Великов вкара решаващия гол. До края на редовното време не се стигна до повече голове и в крайна сметка не се наложи двата тима да играят продължения.

   Мачът се игра пред близо 2000 души, като в публиката беше и областният управител Драгомир Драганов. „Това беше един много хубав и смислен мач. Играчите демонстрираха много добро техническо ниво“, каза Драганов. Той допълни още, че подобни спортни мероприятия доказват, че и в малките населени места може да се развива качествен спорт. „Сред водещите приоритети пред мен и екипа ми ще продължи да бъде насърчаването на спортната активност както сред подрастващите, така и в по-малките населени места“, поясни областният управител. Очаквано за голмайстор на мача беше определен Даниел Великов от Екзарх Йосиф, а голмайстор на групата с 21 гола стана Айгюн Ешерефов от „Дунав“ /Батин/.

   Отборът-победител получи купата си лично от областния управител Драгомир Драганов. Той награди и всички спортисти с медали за проявеното майсторство. На второ място в Четвърта регионална лига се класира младият отбор „Бенковски“ /Бяла/, а трети станаха „Дунав“ /Батин/. Наградите за второто и третото място бяха връчени от областния председател на Българския футболен съюз Димитър Димитров.

   Мачът премина без сериозни нарушения.

Припомняме, че до финала беленчани се класираха след победа с 5:3 срещу „Дунарит“ /Николово/. В другия полуфинал „Младост“ надделя след дузпи с 5:4 срещу фаворита за трофея „Дунав“ /Батин/ /1:1 в редовното време/.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още