Четвъртък, 20 Юни 2024

Защо русенци трябва да гласуват за Има такъв народ?

   Защо русенци трябва да гласуват за Има такъв народ?
Публикация   02 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     256

Сценаристът на Слави Драгомир Петров, който оглавява листата на ИТН в Русе е убеден, че в парламента трябва да влязат хора с морал и лично достойнство

   Защо русенци трябва да гласуват за "Има такъв народ"?

   За ИТН трябва да гласуват не само русенци, цяла България трябва да гласува... защото трябва да върнем здравия разум. Но не само в управлението на държавата, трябва да върнем здравия разум в политиката, и в начина на гласуване, здравия разум в мисленето.

Трябва да престанем да хващаме една клонка, един спасител, да се прехвърляме на друг... В момента най-голямата партия в България е Партията на излъганите.

   На хората им писна да ги лъжат. Затова вероятно ще имаме и толкова слаба избирателна активност. Не защото хората не виждат някаква светлина в тунела, не защото нищо няма да се промени, а защото много пъти бяха лъгани.

    Аз смея да твърдя, че ние от ИТН не сме ги излъгали нито веднъж, за нищо. Откакто се занимаваме с тази гнусна професия „политиката”, не сме излъгали нито веднъж избирателите за нищо.

  ... лично аз трудно вирея в този свят на лицемерие, но ....

   Аз съм човек, които има морал и затова признавам, че това  не ми харесва. Но хора с морал, с елементарно човешко достойнство, трябва да се включат и да участват, защото няма друг начин това нещо да се промени.

   Да, не ми харесва начинът, по който се вземат решения там, не ми харесва  лицемерието, не ми харесва интелектуалното ниво, не ми харесва това, че при 240 души 210 от тях не знаят защо натискат бутона /както всъщност е и в общинските съвети/.... въобще не знаят защо го натискат тоя бутон. Не е само за едната заплата...

 В парламента хората се променят... Не, не съм прав. Като сложат костюма и депутатската карта, се променят, но всъщност не се променят. Те са си били такива. Чука с депутатската карта по банката и си мисли, че е голямата работа.

   Защо русенци да гласуват за ИТН? Ние бяхме 11 народни представители, от които всеки един, за всяко едно заседание, знаеше какво се гласува и за какво да гласува. След консултации с всичките експерти знаеше за какво гласува.

   Ние сме може би единствената партия, която прави анализ на всеки един законодателен текст. 11 души бяха като един. Това се видя и в нашето поведение в 49-я парламент.

  Но, както вече казах, Партията на излъганите се увеличава все повече. Според мен когато си вече в парламента, трябва да оттеглиш егото си, да го сложиш на заден план.  Заклеваш се да работиш в името на България. Не може да спазваш Конституцията и в същото време да я нарушаваш.

   Никога не съм си представял, че ще се занимавам с политика, че ще стана депутат... ама НИКОГА! И се радвам, че и сега мога да спя спокойно, да погледна трите си деца и да им обясня спокойно какво правим.

    Голямата ми дъщеря вече е тийнейджърка и трудно мога да и обясня с какво съм се захванал.  Защо се боря със свинете, защото, като се бориш с едно прасе в калта, се окалваш и ти, с разликата, че на прасето му харесва. Това е разликата.

Може да бъде изображение с 12 души и текст, който гласи 'ИЗБОРИ 3A ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ и зА НАРОДНО СъБраНИе ДА ВЪРНЕМ ЗДРАВИЯ РаЗУМ! ДРАГОМИР ПЕТРОВ ВОДАЧ НА ЛИСТАТА В 19 МИР РУСЕ АНАТОЛИ СТАНЕВ ЦАНИСЛАВ СИМЕОНОВ ТАТЯНА НАХАБЕДЯН-МИНЧЕВА ИЛИЯН ИГНАТОВ НИКОлаЙ ЧАНЕВ ЯВоРРаДЕВ ЯВОР РАДЕВ ИВЕЛИН МАШКОВ СИЛВИЯ КОЕВА стойЧо МИНКов ИЛИЯн ИЛИеВ АНАБЕЛ КРЪСТЕВА ВЕЛИСЛаВ СЕРАФИМОВ МАРТИН ИЛИЕВ ИМА ТАКЪв ΗАрод НОМЕР Ж КУПУВАНЕТО и ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАсОВЕ E ПРЕСТЪПЛЕНИЕ'

    Радвам се, че при срещите си с русенци виждам, че все повече от тях разбраха какво и защо го правим. Почнаха да разбират защо преди не сме направили правителство, защо гътнахме правителството с премиер Кирил Петков.... Ние първи прозряхме какви са тия хора. Моралът е повече от всичко останало.

    Колкото до това дали бихме участвали в правителство с ГЕРБ и ДПС- ако се гледа социологията и се възпроизведат същите партии, гледаш кои са евроатлатнически ориентирани и ... оставаме от  сглобката само ние, които гледаме в тая посока. Нито БСП, нито Възраждане гледат натам и е нормално хората да ни пришиват там.

  Но нека да минат изборите!

    Драгомир Петров

  • Дата на раждане : 28/08/1972 , Кубрат , България
  • Професия: журналист;

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още