Повече от 70 състезатели събра състезанието по мотокрос в Сандрово

Повече от 70 състезатели събра състезанието по мотокрос в Сандрово
Публикация   02 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     539

   На мотополигона Godzilla MX Track Ruse в с. Сандрово се провежда двудневното състезание по мотокрос, част от Републиканския кръг на България. Надпреварата, която се организира от Българската федерация по мотоциклетизъм и промоутърите Павел Кашов и Тодор Христов и е с подкрепата на Кметство Сандрово, събра повече от 70 участници от различни възрасти.

   „Този спорт, макар и не толкова популярен, събира на едно място състезатели, които развиват страшно много качества и умения, за да успеят. С подобни събития общината успява да привлече и любителите на силните усещания, които виждат потенциала на Сандрово за развитие на подобен тип спортове“, заяви заместник-кметът Борислав Рачев, който поздрави участниците и организаторите.

   На дългото повече от километър и половина трасе са разположени 11 елемента, които състезателите трябва да преодолеят. Надпреварата включва всички АТВ класове, както и най-разпространените класове за мотоциклети - MX50, MX65, MX85 и MX1/MX2. Дисциплината „X-cross challenge” се провежда по GPS навигация, маркирано трасе с маркери и ленти на затвореното трасе, като движението се извършва между ленти. В трасето има изкуствени и естествени препятствия, като целта е преминаването им за най-кратко време. За първия кръг е изградено технично трасе в околностите на Godzilla MX Track Ruse, на което състезателите ще се съревновават по навигация в първия ден от състезанието.

    Мотокрос класовете, които са включени в състезанието, са:

-  Super Mini Junior – Възраст: 4-7 г. с двигател: 0-50 куб. 2-тактов или 110 куб 4-тактов;

-  Mini Junior – Възраст 7-12 г. с двигател: 71-100 куб. 2-тактов или 150 куб. 4-тактов;

-  Junior – Възраст: 13-16 г. с двигател: 100-200 куб. 2-тактов или 91-250 куб. 4-тактов;

-  ATV-PRO – Възраст: 16 г.+ с двигател: 250-525 куб. 4-тактов.

Х-Крос класовете в състезанието са „експерт“ и „хоби“.

   Организаторите на събитието споделят, че главната им цел е да обединят АТВ състезателите в България, чийто брой постоянно нараства, но нямат поле за изява. Те се надяват да развият мотокроса и при най-малките участници, като по този начин страната ни да има бъдещи шампиони на високо ниво.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha