Понеделник, 24 Юни 2024

Ангел Джамбазки: Проблемът с Шенген е най-осезаем именно в Русе

Ангел Джамбазки: Проблемът с Шенген е най-осезаем именно в Русе
Публикация   01 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     204

   На 30 май 2024 година в Русе бе кандидатът за български евродепутат Ангел Джамбазки. През деня той заедно с водача на листата с кандидати за народни представители Иво Пазарджиев, се срещнаха с дребни зеленчукопроизводители и търговци, работещи на Кооперативния пазар в Русе.

   След множеството разговори, които проведоха Джамбазки и Пазарджиев с хората, стана ясно, че въпреки субсидиите българското зеленчукопроизводство е в колапс, а все още малкото останали занимаващи се с това, са по-скоро последните мохикани, а не символ на възраждането на интереса към този вид дейност, както се опитват да представят пред обществото от правителството на сглобката.

   Нужни са спешни мерки, които да стабилизират зеленчукопроизводството и инициатор на това трябва да бъде тъкмо българската държава, твърди Пазарджиев. Според него българското земеделие загива, като то бива убивано от неадекватни политици. Страната ни няма хранителен суверенитет и 75% от месото, плодовете и зеленчуците, които ядем, са вносни, но и също така с вкус на пластмаса.

   След това Джамбазки, Пазарджиев и други кандидати от двете листи на ВМРО за национален и европейски парламент, направиха символична първа копка на втори Дунав мост при Русе. Напомняме, че такъв проект бе обещаван на няколко пъти от правителството на сглобката, но все още нищо подобно не се е случило. Нещо повече, съществуващият Дунав мост не е адекватно поддържан от българска страна, като и пътната настилка, но и маркировката, мантинелите, пътните знаци и сигнализация, са изключително в лошо състояние. Цялата окологранична инфраструктура е поне 30-40 години назад и има нужда от спешен ремонт и осъвременяване. Уви, сглобката обича да обещава, но реалностите са други.

   Вечерта Ангел Джамбазки и Иво Пазарджиев се срещнаха с представители на транспортния бизнес от Русе. Пред този сектор, който доскоро бе сред най-печелившите в България, също има много проблеми и спънки. През годините, докато бе член на ЕП Джамбазки направи редица полезни промени, които да помогнат на българските превозвачи, но за съжаление и там има все още много несвършена работа.

   ПП-ДБ излъгаха хората с този „въздушен“ Шенген. ВМРО категорично защитава интересите на българските търговци и превозвачи, които са сериозно ощетени от това, че сухопътните ни граници все още не са в Шенген. Нещо повече, Европа се държи лицемерно и не изпълнява обещанията си. Затова България и новата българска власт не трябва да кляка позорно, както правиха досега сглобката, а да защитава интересите си, включително и като налагаме вето на решенията на Еврокомисията и то особено върху тези, които не са изгодни на нашите икономически интереси.  

   По-късно на концерт на артистите от „4ЕТНО“ бе представена и листата с кандидати за народни представители от ВМРО за 19МИР.  

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha