Вторник, 25 Юни 2024

Русе ще се побратими с китайския град Ичун

Русе ще се побратими с китайския град Ичун
Публикация   30 Май, 2024   /     akcent.bg   /     298

   Общинският съвет одобри днес побратимяването на Русе с китайския град Ичун, провинция Дзянси. С 36 гласа „за“ и 5 „въздържал се“ съветниците упълномощиха кмета на община Русе Пенчо Милков да подпише споразумението.

   Това е поредна стъпка за утвърждаване на приятелските взаимоотношения между Русе и Китайската народна република преди домакинството на крайдунавския град на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г.

   „Още в предходния мандат с подкрепата на Общинския съвет община Русе кандидатства да бъде домакин на това спортно събитие. Временно изпълняващият длъжността посланик на Китай Н.Пр. Уан Мин положи много усилия за укрепване на взаимоотношенията ни. При посещение на делегация от град Ичун получихме предложението двата града да се побратимят. Те показаха изключителна активност и готовност за това, като Община Русе получи за отбора четири драконови лодки, които вече се стопанисват в базата в Лесопарк „Липник“, заяви заместник-кметът Златомира Стефанова.

   Ичун се намира в северозападната част на провинция Дзянси, на едноименната река. Градът е включен в национална зона за икономическо и технологично развитие. Златомира Стефанова представи пред Общинския съвет и възможността двата града да си партнират не само по линия на туризма, но и в културата и образованието.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha