Инж. Йовчо Смилов АБВ инициира два проекта съвместно с общинска администрация за подобряване на градската инфраструктура

Инж. Йовчо Смилов АБВ инициира два проекта съвместно с общинска администрация за подобряване на градската инфраструктура
Публикация   30 Май, 2024   /     akcent.bg   /     285

   Съветникът от МК „БСП за България“ (КП "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, КП "ЛЕВИЦАТА!", ПП "ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ", КП "АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ", ПП "МИР"), инж. Йовчо Смилов, работи вече втори мандат успешно за качествено подобрение на градската инфраструктурна среда съвместно с местната администрация. Две негови предложения са подкрепени и в момента започват своето реализиране в Русе. Това са – изграждане на паркинг и тротоар в прилежащите площи на бл. „Тодор Койнов“ в кв. „Възраждане“ и повдигната пешеходна пътека на ул. „Потсдам“.

   „Вярвам, че Русе определено може да продължи да се развива и да добие още по-добър, модерен, европейски облик. Администрацията и кметът Пенчо Милков работят неуморно за това, а като съветници наша е отговорността да подаваме още и нови градивни предложения. Проектът при бл. „Тодор Койнов“ започна след сигнал от кметския пълномощник, Валя Колева, за проблемите на живущите в района, които в този участък нямат обезопасено място за придвижване. Още в края на предходния мандат на Общинския съвет повдигнах темата за това пространство. Вече виждаме, че проектът е във фаза реализация и мога спокойно да кажа, че съм удовлетворен от приемствеността и последователните стъпки в администрацията.“, каза инж. Йовчо Смилов. 

   По проекта в кв. „Възраждане“ се очаква да се изградят съвсем скоро 18 паркоместа и 2 такива за хора в неравностойно положение. След задвижване на първите стъпки по предложението, последват огледи на място съвместно с представители от отдел „Транспорт“ и директора на ОП „Комунални дейности“. За реализирането, общинската администрация изготвя цялостно проектиране на пространството, а финансирането се извършва с инвестиционни средства от бюджета на Общината.

   „Не трябва да забравяме и безопасността по улиците ни. Вярвам, че можем да обезопасим успешно ключови пътни артерии, така че шофьорите да се движат по-внимателно и така да опазим човешки животи. Затова инициирах да включим в инвестиционната програма на града изграждането на повдигната пешеходна пътека на ул. „Потсдам“ в района на магазин „Била“. Радва ме факта, че това беше подкрепено единодушно, бяха осигурени необходимите средства от резерва на Общината и вече започнаха дейностите по нейното изграждане. Ще продължавам, заедно с колегите си в групата, да работим неуморно, за да може всеки един русенец и гост на града да живее в удобна и достъпна градска среда.“, коментира още инж. Смилов по темата.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha