Ученици от детското полицейско управление в Сливо поле проведоха днес урок със спецполицаи

Ученици от детското полицейско управление в Сливо поле проведоха днес урок със спецполицаи
Публикация   29 Май, 2024   /     akcent.bg   /     223

   Учениците от IV-a клас на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в гр. Сливо, които се обучават по програмата "Детско полицейско управление", днес се срещнаха със служителите от сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР-Русе и проведоха с тях поредното занятие в рамките на двугодишната си обучителна и превантивна програма.

   Младежите имаха възможност да се запознаят с дейността на сектора и да разгледат специфичната екипировка и други помощни средства, използвани от служителите – бронежилетки, защитни каски, тактическо облекло, палки, щитове и т.н. Малките полицаи разгледаха отблизо и специалния автомобил, с който се придвижват спецполицаите, както и неговото оборудването. Научиха още, че всички полицаи преминават курс за полицейска лична защита, чиято основна цел е служителите да предпазят себе си при задържане на правонарушители. През цялото време силните мъже в униформа им предоставиха възможност свободно да зададат всички свои въпроси.

   Националната програмата "Детско полицейско управление" е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която участват представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българският туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. В обучителния процес участват служители от структурите на "Охранителна полиция", "Криминална полиция", "Пътна полиция", психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от Българския червен кръст, Българския младежки червен кръст, Българския туристически съюз и други партньори.

Тагове : ученици , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha