Водачът на листата на ПП „Български възход“ и кандидат за ЕП Даниела Везиева организира инициатива: „Да се роди нов живот“

Водачът на листата на ПП „Български възход“ и кандидат за ЕП Даниела Везиева организира  инициатива: „Да се роди нов живот“
Публикация   29 Май, 2024   /     akcent.bg   /     410

Качеството на живот е основен приоритет на Български Възход.

    На 02 юни от 11:30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, град Русе, ет. 2 ще бъдат изложени картините нарисувани от доброволци – любители на изкуството, които ще допринесат за сбъдването на една мечта. Средствата събрани на 02 юни ще бъдат дарени на жени с репродуктивни проблеми. Присъстващи на мероприятието ще са доказани специалисти от Русе в сферата на акушеро-гинекологията и репродуктивната медицина.       

Ето какво сподели Даниела Везиева:

 „Няколко са темите, по които ние като от ПП „Български възход“ще работим за постигане на резултати, но приоритетна е именно темата относно демографския проблем – насърчаване на раждаемостта, чрез стимули за младите семейства/ предоставяне на жилища, увеличение на средствата за детски, еднократни плащания при раждане на дете/, политика за достъпност на жени до репродуктивна медицина.

   Демографският срив е един от глобалните проблеми на цяла Европа. Но за България това е въпрос дали изобщо ще ни има утре. В България има повече от 145 000 двойки, които се нуждаят от асистирана репродукция, за да заченат дете. А според медицинските специалисти, от година на година броят им става все по-голям.

Качеството на живот е основен приоритет на Български Възход. Това да построиш дом и да отгледаш и възпиташ деца, е житейската философия на българина.

Няма по-голяма радост за едно семейство от това в дома му да се чува детски смях и глъч.

Мечтата за дете поставя на изпитание цялата ни същност – вярата, обичта към себе си и любимия човек до нас, приятелствата, работата. Дори не се замисляме ще се справим ли като родители, искаме го.

Всеки един от нас, се е сблъсквал с болка на хора, които не могат да постигнат тази мечта. Затова преди две години решихме да инициираме кампания за подпомагане на жени с репродуктивни проблеми. „Да се роди нов живот“ е кауза! Целта ни е да съберем, колкото си може повече средства за да помогнем за сбъдването на мечтата на всяка една жена.

Не случайно избрахме този дата, ден след най-милия празник, този на детето! Ден, на който честваме детската усмивка и обич, ден в който всеки родител си припомня, че смисълът на техния живот са децата!

Убедени сме, че каузата ни е почтена и си струва. Струва си да дарим, за да може едно семейство да бъде озарено от детска усмивка! Нека бъдем отговорни като общество и дарявайки днес, градим утре!

Ще завърша с една любима мисъл на Ангела Швиндт: „Докато опитваме да научим децата си всичко за живота, те ни учат какво всъщност е той.”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още