Откриха над 6 кг. хероин в кола на Капитан Андреево

Откриха над 6 кг. хероин в кола на Капитан Андреево
Публикация   29 Май, 2024   /     akcent.bg   /     113

Наркотикът е за над 1 млн. лева

  Хероин за над 1 000 000 лева е открит при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

  Фолксвагенът с българска регистрация пристигнал на пункта на 26 май. В автомобила, управляван от 24-годишна жена, пътувал и мъж на 41 години, български граждани.

   Колата е селектирана за щателна митническа проверка от екип на отдел „Борба с наркотрафика“. След демонтаж на задните гуми на автомобила, във фабричните кухини на праговете, митническите служители са открили общо 24 пакета, съдържащи 6.120 кг. хероин на стойност 1 028 160 лева.

Хероин

   По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. На мъжа е повдигнато обвинение за контрабандата и е задържан до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

   Проверката е съвместна на екипи на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha