Кандидатът за евродепутат на СДС: Европа трябва да има обща консенсусна, външна политика, силни, а не компромисни фигури

Кандидатът за евродепутат на СДС:  Европа трябва да има обща консенсусна, външна политика, силни, а не компромисни  фигури
Публикация   27 Май, 2024   /     akcent.bg   /     97

 

   В партийния клуб на СДС бе представен кандидатът за народен представител в Европейския парламент Илия Лазаров

Илия Лазаров е главен секретар на синята партия, дипломат от кариерата с пет чужди езика, началник на кабинета на президента Петър Стоянов /1997-2002/. Огромният му опит му дава компетентност да работи в Европейския парламент в сферата на външната политика, националната сигурност и отбраната.

От юли 2018г. е главен секретар на СДС, народен представител от СДС в ПГ ГЕРБ-СДС в 45НС.

От 2016 до 2022г. е член на съвета на на директорите на Националната компания индустриални зони ЕАД

   По време на пресконференция днес в Русе заедно с кандидата за народен представител от коалиция „ГЕРБ – СДС“ в 19-и МИР – Русе Звезделина Минкова и председателя на общинската структура на СДС Станимир Станчев той заяви:

„Европа е на един кръстопът, в момента има доста проблеми в Брюксел с бюрокрацията. Опитват се опитват да менажират почти целия ежедневен живот на хората в Европа, а същевременно неща като отбрана, като национална сигурност се пропускат. Във външната политика има разнобой, не се достига до общи позиции, което е една от сферите, в които трябва да се работи. Европа трябва да има обща консенсусна, доколкото е възможно, външна политика, силни фигури, а не компромисни варианти. Европа трябва да има своите лидери, както ги е имало навремето в лицето на Де Гол, Аденауер.

   България има своето място, интересите и са задължение на всеки един български евродепутат, независимо в каква сфера работи. Трябва да се постигне баланс, за да привлечеш достатъчно държави, които да подкрепят твоята позиция – това е част от работата“.

  За постигане на национални каузи е необходима работа не само от всички евродепутати, взети заедно, но и на правително, парламент. Русенската Свободна зона е най-добрата в рамките на НК "Индустриални зони". Необходимо е тя да бъде разширена, смята Лазаров.

      № 22 в бюлетината, преференция № 106 за Илия Лазаров в листата от кандидати за депутати в ЕП на коалиция ГЕРБ – СДС!

   Звезделина Минкова работи от 18 години в сферата на финансите. За две години е била изп. директор на Свободна зона. Тя също вижда Русе като град със стратегическо разположение. Според нея държавното дружество може да се превърне във второ Божурище край Русе.

  Не се притеснявам да кажа, че е необходимо да бъдем по- активни в своите действия, за да стане градът ни по-добро място за живеене.

           № 22 в бюлетината, преференция № 106 Звезделина Минкова в листата от кандидати за народни представители за Народно събрание на коалиция ГЕРБ- СДС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тагове : Лазаров , СДС , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha