Понеделник, 17 Юни 2024

Дончева: Голямата битка е между манипулаторите, за да наложат, че няма смисъл хората да се борят за промяна

Дончева: Голямата битка е между манипулаторите, за да наложат, че няма смисъл хората да се борят за промяна
Публикация   26 Май, 2024   /     akcent.bg   /     553

Изключително опасно е властта да бъде в ръцете на Борисов и Пеевски, в ръцете на хора, които са изцяло зависими от външен фактор, който да ги моделира както си иска

   Голямата битка е между манипулаторите, които искат да наложат, че няма никакъв смисъл хората да се борят за промяна. Защото такава не може да има, не може да съществува и те не са я поръчали. Това заяви председателят на „Движение 21”, част от политическа партия на „Левицата”, Татяна Дончева по отношение на предстоящите избори.

„Корнелия Нинова пое БСП и на първите избори получиха 800 000 гласа, днес БСП получава 200 000 гласа. Проблемът не са хората, напуснали БСП, а тези 600 000 души. Тя трябва да върне тези хора. Проблемът на БСП е Корнелия Нинова с вътрешни гонения и чистки, с ненормални условия за живот”, категорично заяви председателят на „Движение 21”.

   Татяна Дончева твърди, че играят много пари, а Борисов и Пеевски държат много финансов ресурс. Пеевски и Бойко Борисов са хванати в сериала "Магнитски".  Единият е хванат по тази санкския и смята, че колкото повече слугува на Вашингтон, толкова повече вероятно да се случи. Борисов и Пеевски имат достатъчно много пари по света, за тях това е важно, съдбоносно. Като се приваби и нагонът към властта се разбира, че става въпрос за болезнени амбиции.

  Бойко Борисов е още по- удобен. В изминалата година той подари спечелената от ГЕРБ власт на втората политическа сила, защото нямаше ход.

  Това, смятам, е изключително страшно за сегашната ситуация в България- властта да бъде в ръцете на хора, които са изцяло зависими от външен фактор, който да ги моделира както си иска. Тук не става въпрос вече за магистрала "Хемус", дали сме взели или сме дали много пари или малко пари... сега става дума за нещо много по-голямо.

   Според Дончева, Радев и „Левицата” споделят една и съща позиция – на мира. „Тук въпросът не е кой е прав и кой не. А какво искаме? Да бъде Украйна срината със земята, да бъдат убити милиони хора, да бъде срината инфраструктурата и да се възстановява неизвестно кога заради други интереси? И това да повлече съседните страни и България. Това ми се струва, че трябва да бъде избегнато на всяка цена”, подчерта тя.

 Според нея ние не сме великите сили, които да решават изхода на войната там. Те се са били справедливи нито след Първата, нито след Втората световна война.

 На въпроса на Лора Крумова дали не сме част от един съюз, който има своето стратегическо господство, Дончева накара вадещата сама да си отговори, че ние сме просто един член там, само за това ни брои НАТО.

Начинът, по който ПП-ДБ набутаха служебното правителство в ръцете на ГЕРБ, допълнително ги улеснявало. В същото време има една банда политолози, социолози и други говорещи глави, които също небезвъзмездно работят в тази насока. Има сериозен и силен международен фактор, във връзка с войните в Газа и Украйна и ситуацията на Балканите”, посочи тя.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha