Понеделник, 17 Юни 2024

Google и Foxconn започват производство на смартфони Pixel в Южна Индия

Google и Foxconn започват производство на смартфони Pixel в Южна Индия
Публикация   24 Май, 2024   /     akcent.bg   /     243

Google ще сглобява своите продукти там в партньорство с Foxconn

   Компанията Google планира да инвестира милиарди долари, за да създаде производство на смартфони Pixel в щата Тамилнада в Южна Индия. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници. Google, която е част от конгломерата Alphabet, обяви планове за стартиране на производство на смартфони в Индия през есента на 2023 г., но тогава не предостави подробности, включително местоположението на завода. Беше отбелязано само, че началото на производството е планирано за 2024 г.

   Според Bloomberg представители на индийското правителство наскоро са посетили САЩ, където са се срещнали с ръководството на американската компания. В резултат на това технологичният гигант избра Тамилнада, където също произвежда своите смартфони и конкурента Apple. Google ще сглобява своите продукти там в партньорство с Foxconn, която също си сътрудничи с калифорнийския конкурент Apple. Освен това Google планира да започнеи  производство на дронове в Тамилнада чрез филиал.

   Самата компания все още не е коментирала този въпрос. Точният срок на начало на производството, неговите обеми и планираните инвестиции все още не са известни. Както подчертава агенцията, компанията предприе тази стъпка на фона на факта, че Apple постепенно увеличава производството в Индия, за да намали зависимостта от Китай.

 
Тагове : Google , Foxconn , Pixel ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha