Да е честит на всички Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура

  Да е честит на всички Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура
Публикация   24 Май, 2024   /     akcent.bg   /     181

    Най- сърдечни поздравления с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, който празнуваме на  24 май!

    На тази дата изказваме дълбоката си признателност и почит към делото на светите братя Кирил и Методий, сътворили  славянската азбука-глаголица. На този ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, около вярата в силата на духовността, защото „народността не пада там, гдето знанието живей“! 

   На 24 май целият народ пее като един „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви“. Тържеството на грамотността, науката и културата е тържество на цяла България! Българите сме горд народ, оцелял в тежки и мъчителни години, защото през вековете сме успели да съхраним този „език свещен на моите деди”, да съхраним нашата писменост, дух и традиции. Днес, изпълнени с национално достойнство и самочувствие, че сме дали на света едно велико откритие като кирилицата, ние можем да признаем, че сме наследници на велик народ! 24 май е повод да поздравя най-сърдечно всички Вас – учители и преподаватели, учени, просветни и културни деятели – достойни наследници на Солунските братя и на техните славни ученици, на цялата плеяда от възрожденци, оставили светла диря в новата ни история.

   Дълбоко преклонение пред труда на съвременните будители и просветители, и към всички, които се грижат за опазването на културно-историческото ни наследство и които възпитават и учат бъдещите строители на България!

   Нека носим с гордост в сърцата великото дело на първоучителите! Нека съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да гледаме към бъдещето!

        Да е честит на всички Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!  

       Честит празник!

  От ръководството на Дунарит

Тагове : Дунарит , 24 май ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha