24 май, празникът, в който прекланяме пред силата и славата на българското слово!

24 май, празникът, в който прекланяме пред силата и славата на българското слово!
Публикация   24 Май, 2024   /     akcent.bg   /     94

Уважаеми госпожи и господа,

   Уважаеми учители и ученици,

   Уважаеми просветни и културни дейци,

   В навечерието на един от най-светлите празници в българската история, 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Ви поздравявам и засвидетелствам своето уважение и признателност към всички Вас, които с безкористна любов, търпение и упоритост откривате обширните хоризонти на познанието и духовността.

   24 май е не само паметна дата в българската история, но и празник, в който всички ние, под звуците на „Върви народе възродени“, се прекланяме пред силата и славата на българското слово. През многовековната ни история именно училището и знанието винаги са били символ и стожер на националната ни идентичност.

   Уважаеми учители,

   Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите своите ученици в света на познанието, предавайки им уроците на живота. Нашето време изисква освен любовта към младите хора и професията, да дадем отговори на всички въпроси и предизвикателства, стоящи пред обществото. Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока почит към огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдеще за България от достойни и образовани млади хора. Нека успехите на Вашите възпитаници Ви носят лично удовлетворение и радост!

   Скъпи ученици,

На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!

      Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Възхищавам се на енергията и всеотдайността, с която творите, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение. Като Ви поздравявам с празника, Ви желая все по-големи творчески успехи. Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на световното духовно и историческо наследство!

   Приемете моите най-сърдечни благопожелания за здраве, благоденствие и творческо дълголетие!

                                                        ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

        С уважение,

    Росица Георгиева

    Началник на РУО – Русе



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha