Андрей Новаков заедно с Бедрос Пехливанян и кандидати за депутати от ГЕРБ – СДС на среща с индустриалци в област Русе

Андрей Новаков заедно с Бедрос Пехливанян и кандидати за депутати от ГЕРБ – СДС на среща с индустриалци в област Русе
Публикация   23 Май, 2024   /     akcent.bg   /     263

Проектът за втори мост над Русе е стратегически не просто за региона, а за транспортната карта на цяла Европа, смята вече бившия евродепутат

   Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ – СДС, заедно с водача на листата за народни представители от партията - Бедрос Пехливанян и Георги Кръстев, втори в листата за област Русе, проведоха среща с представители на местния бизнес и транспортния бранш. На срещата присъстваше и Пламен Нунев, регионален координатор на ГЕРБ.

            „В последните 10 години съм единствения българин, който е член на комисията по бюджет. Това звучи скучно, но е от изключителна важност за страната. Положихме кански усилия парите за България да се увеличат. От удвоените пари по ПВУ към момента са разплатени 3%, за мое огромно съжаление. Надявам се единствено този суров урок да покаже на българските политици, че не може всеки път при смяна на министър да се започва отначало“, каза Новаков. „Вече не стои въпроса дали ще загубим пари, а колко. Трябва да се научим да ценим постигнатото , защото загубихме достатъчно време“, добави още той.

            „Пропуснатите ползи от ПВУ се очертават като основен проблем за представителите на малкия и среден бизнес, който е инвестирал в административен капацитет, а няма достъп до очакваното финансиране“, каза Бедрос Пехливанян, водач на листата на ГЕРБ – СДС в област Русе.

            Новаков напомни, че в Русе беше поставено началото на кампанията във връзка със задръстванията по границите, която се увенча с успех и 44 247 подписа доведоха до приемане на резолюция за общоевропейски норматив от 1 минута обработка на тежкотоварни автомобили.

            „Проектът за втори мост над Русе е стратегически не просто за региона, а за транспортната карта на цяла Европа. Затова ще продължим да работим подобни проекти да се изпълняват приоритетно, защото за бизнеса и за гражданите няма време за губене“, каза Георги Кръстев, който в качеството си на народен представител в 49-ото Народно събрание е работил по въпроса, заедно с компетентните органи.

            Обиколката в област Русе ще продължи в рамките на деня, като кандидатите за народни представители, заедно с Андрей Новаков, кандидат за член на ЕП, ще се запознаят и с новите инвестиции в здравна инфраструктура в града и ще се срещнат с представители на бизнеса на терен.

            На изборите за членове на Европейски парламент и народни представители на 9 юни за ГЕРБ – СДС се гласува с № 22.

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!

           



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha