Бедрос Пехливанян: Всеки един от листата на ГЕРБ-СДС заслужава да бъде водач

Бедрос Пехливанян: Всеки един от листата на ГЕРБ-СДС заслужава да бъде водач
Публикация   23 Май, 2024   /     akcent.bg   /     633

За всички е необходимо да има предвидимост и сигурност. А правилният избор смятам, че е ясен - бюлетина с №22.

    Бедрос Пехливанян е роден на 13 август 1962 г. в Русе.

Завършил е Математическа гимназия „Баба Тонка” – гр. Русе. Има магистърска степен „Фармацевт” от Висш медицински институт  в гр. София.

   Повече от 25 години успешно управлява и ръководи екипа на веригата аптеки „Астра” в гр. Русе.

   Член на ПП ГЕРБ от 2007 г. Два мандата е бил Председател на групата общински съветници от ПП ГЕРБ, както и член на УС на „Предприемачи“ ГЕРБ. Към момента е общински ръководител на ГЕРБ – Русе.

    ------------------------------------------------------------------------------

- Защо решихте да се кандидатирате за народен представител на предстоящите избори? Характерното за г-н Пехливанян е, че той от доста време успя да се не се поддаде на такава възможност. Какъв е мотивът, на който не можахте да устоите?

   Изпълнителната комисия на ГЕРБ бе със становище, че е добре в Русе водач на листата да е русенец. Знаем, че русенци не харесват особено гастролиращи водачи на партийни листи и явно затова местната структура на ГЕРБ предложи мен.

    -   Защо структурата Ви е предложила? Без да се чака отговор, вероятно този избор е направен заради дългогодишното членство и активно участие в живота на ГЕРБ в Русе, в Общинския съвет и не на последно място - доброто име на бизнесмен в града. С такава характеристика - каква ще бъде ролята Ви на народен представител от 19-ти МИР?

   Според мен, всеки един депутат не трябва да обръща призмата към себе си - неговото присъствие и дейност трябва да са насочени към подобряване на жизнената среда на избирателите от всяко едно населено място. Затова акцентите на всеки един русенски народен представител трябва да бъдат следните:

    -   Чист въздух,

    -   Магистралата Русе - В. Търново, като се направи необходимото нейното изграждане да бъде ускорено,

    -  Демографската криза, особено в Русе. Каквото и да говорим и да се хвалим, отливът на жители от града е повече от притеснителен през последните години,

   -   Привличане на инвестиции с чисти производства и създаване на нови работни места за специалисти с високи възнаграждения. Нещо, което въпреки обещанията Русе да се превърне в умен град, не е предпочитан през последните години.

    -   Г-н Пехливанян, така е, това са важни проблеми за Русе и жителите на града и областта. Те не са от вчера и едва ли един депутат може сам да ги реши. Кажете по-конкретно - с Вашия опит и знания, в коя парламентарна комисия ще бъдете най-полезен?

       Искам само да заявя, че и 14-те човека в нашата листа са достатъчно отговорни и заслужили, за да бъдат предложени и избрани. Нещо повече, дори всеки един от тях заслужава да бъде водач.

   -  Известно е, че сте и достатъчно дипломатичен, но нека все пак да се върнем на въпроса къде в новия парламент, в коя комисия ще бъдете най-полезен с Вашите знания и опит?

    Известно е, че моята сфера е здравеопазването. Логично е да бъда в тази комисия.

   -   Кой е най-сериозният проблем, който се утвърждава в последно време с лекарствата? Като оставим световния недостиг. В България има ли проблем и какъв е той?

   Независимо за какво си говорим, става въпрос за пари. Когато някоя фирми види, че даден пазар не е рентабилен за определени лекарства, то тя го напуска. След Ковид кризата се промени потреблението на определени групи лекарства.  Засилено е търсенето на белодробните медикаменти, антидиабетни и сърдечно-съдовите. Не всички производители на тези лекарства имат капицитет да отговорят на засиленото търсене.

   В България проблемът е в неправилното планиране на заявките от големите търговци в началото на годината. Колкото до реекспорта - Агенцията по лекарствата се намеси своевременно и извършва постоянен мониторинг над определени лекарства, които се оказват дефицитни.

   -  Няма как да не стане въпрос за аптеките в малките населени места - от години се говори за това и виждаме, че решение и сега няма? Вие опитахте и разкрихте аптеки, но явно тази инициатива не проработи. Защо?

    При последното договаряне на държавата и НЗОК се вижда един лъч светлина това реално да се случи. Отпуснаха се допълнително средства за аптеки, които са в отдалечени населени места. Но от опита ми смея да твърдя, че аптеките за малките населени места недостигат фармацевти, дори в Русе. В условията на пазарна икономика разходите, които прави един собственик на аптека в едно или друго село, не са оправдани, дори и той да работи в аптеката. Затова логично е държавата или общините да дофинансират и насърчават откриването и работата им.

   И премиерът Главчев, и областният управител  призоваха за толерантност и без нападки на участниците в предизборната кампания един към друг. Как преценявате към настоящия момент, съобразяват ли се партиите и участниците с този призив?

   -   Моята политика и тази на ГЕРБ е била да не се води негативна кампания. И сега го доказваме, въпреки че някои се изкушават и поръчват публикации в медии с ниско качество. Виждаме и сега единични такива случаи. Аз не познавам някой да е спечелил от негативна кампания.

   -  А сега – един вероятно изненадващ въпрос – сещате ли се защо и кога станахте член на ГЕРБ?

      Аз съм един от учредителите на ГЕРБ в Русе от 2007 година, чрез познанството ми и поканата на Пламен Нунев....

    -   Но има и един друг прочит на членството Ви в ГЕРБ - със сигурност помните къде сте служил и като какъв?

     Да, разбира се. Служил съм във Ветово към противохожарната охрана на поделението.

   -   Къде на шега, къде наистина, през 2007 г. Борисов е извадил списък на всички, свързани по един или друг начин с пожарната в страната и по този начин сте бил привлечен в ГЕРБ като съмишленици?

    Може и да има нещо вярно... При следващата среща с ген. Борисов ще го попитам директно, задължително.

   -   Всички виждат, че предизборната кампания вече е дори трудно да се нарече кампания. Хората се отегчиха и от избори, и от такава политика. Какви са очакванията Ви за избирателната активност в Русе? Трябва ли и защо трябва да се гласува?

   -  Искам и работя в тази кампания хората ясно да осъзнаят, че влизането в една спирала от избори, на 3-4 месеца да гласуваме за едно и също, не е знак за стабилност за бизнес и за инвестиции.

   За всички е необходимо да има предвидимост и сигурност за една по-добра перспектива за развитие. Това избирателите със своите гласове може единствено да осигурят. А правилният избор смятам, че е ясен - бюлетина с №22. Това не са поредните избори. За нас това не са поредните избори. Това са ИЗБОРИТЕ.

   Надявам се и очаквам русенци да припознаят приоритетите, които са изложени в програмата на ГЕРБ за период от един пълен, четиригодишен мандат.

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha