Подадени са четири оферти за доставка на 35 мотрисни влака със средства по ПВУ

Подадени са четири оферти за доставка на 35 мотрисни влака със средства по ПВУ
Публикация   23 Май, 2024   /     akcent.bg   /     73

    Вчера бяха отворени подадените оферти в процедурата на договаряне без предварително обявление за доставка на 35 електрически мотриси, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

   Общо четири са участниците, подали документи в обществената поръчка, чийто краен срок изтече вчера. Това са PESA, Alstom, Škoda и Stadler Polska. Предстои в кратки срокове назначената комисия да разгледа офертите и да проведе преговорите с компаниите.

   Припомняме, че процедурата за доставка на 35 едноетажни мотрисни влака беше открита в началото на годината, но техническите спецификации на двамата участници, подали оферти, не отговаряха на заложените изисквания. Предвид сложността и спецификата на поръчката, с решение на министър Георги Гвоздейков, МТС премина към процедура на договаряне без предварително обявление. „Ще поканим на преговори широк кръг от участници, за да постигнем максимална конкуренция, а за да гарантираме прозрачност ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да наблюдават преговорния процес", обясни тогава министър Гвоздейков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha