Проф. Антоанета Христова: Политиците живеят в свой балон на междуличностни отношения

Проф. Антоанета Христова: Политиците живеят в свой балон на междуличностни отношения
Публикация   22 Май, 2024   /     akcent.bg   /     288

   „Извънредното заседание на парламента  потвърди пред избирателите абсурдността на това как политиците живеят в един свой затворен балон на междуличностни взаимоотношения, в които подреждат своите интереси, страхове, а ако щете и цели, свързани с това да се пазят от нарушенията, които са правили в миналото.“

   Това коментира в студиото на Euronews Primetime политическият психолог проф. Антоанета Христова.

   „Абсурдността с обидите един към друг, с изкуствения начин, по който искат да ни кажат, че са нещо отделно и няма да правят коалиции, а в крайна сметка пак ще цъфнат на финала с единствения възможен вариант – да си протегнат ръка и да се опитат да формират правителство“, допълни проф. Христова.

   По нейните думи отвращението и разочарованието у избирателите на практика се оказва търсен ефект от страна на политиците.

   „Това е една сиво-черна среда, в която избирателят вижда, че едни хора се обиждат, гледат своите интереси, но никой не мисли за интереса на избирателя. И тогава естественият ефект е, че избирателят се отделя“, коментира още политическият психолог.

   „Въпреки умората на избирателите, въпреки всичко, печелят ГЕРБ. В интересите на Борисов беше да предизвика избори поради много причини. Първата от тях беше да запази председателите на регулаторите, второ да отговори на очакванията на голяма част от избирателите си, които не можаха да приемат сглобяването с ПП-ДБ. За мен Борисов избра моментът много, изключително точно“,



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha