След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас

След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас
Публикация   21 Май, 2024   /     akcent.bg   /     386

Друсаният чай е обикновена билка, която дилърите третират с различни вещества, които се продават и употребяват.

   В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара

   След като тази сутрин 17-годишен тийнейджър бе намерен мъртъв в дома си на ул. "Ал.Невски", спец ченгета и полицаи блокираха бургаския квартал Кумлука. Както Флагман.бг писа по-рано днес, момчето е получило инфаркт, след като е употребило наркотични вещества - най-вероятно модерният през последните години сред младежите "друсан чай". 

   Само няколко часа по-късно кварталът бе блокиран от полицейски служители и спецченгета, които претърсваха къщи, на различни адреси. Флагман.бг ви показа снимки от акцията в дома на 48-годишния Славчо Садулата. В двуетажния му палат ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен “друсан чай”, както и  мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик. По всичко личи, че починалият 17-годишен тийнейджър е употребил именно от тази дрога.

   По време на акцията е задържан и втори бургазлия, също криминално проявен. Установени са и лица, закупили наркотични вещества от задържаните мъже, които са разпитани в качеството на свидетели.

   Припомняме, че в началото на март служители на Първо РУ-Бургас отново извършиха претърсване в обитаваната от тях къща, разположена на ул. “Кракра”. Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия Славчо, бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин (друсан чай), а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама друсан чай. Открити бяха монети, и книжни банкноти на обща стойност от 2 500 лева.

   В хода на днешната спец-акция са извършени проверки и на други три адреса в кв. Кумлука, като на един от тях са открити множество празни джъмпъри, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. “друсан чай”, както и съоръжението за пръскането на тревната маса.

   Дизайнерската дрога се оказва изключително опасна, заради тежките химикали в нея. Това е една обикновена билка, която дилърите третират с различни вещества и след като ги обработят ги пускат на пазара за лицата, които ги употребяват.

   Медиците обясняват, че в  друсания чай често има наличие на ацетон, тежки химични препарати, високо количество кетамин или фентанил, което може да доведе до шизофрения и дори до смърт, какъвто е краят на 17-годишното момче.

   Токсичните субстанции за мозъка, давайки някакво краткотрайно усещане за лекота, бързо увреждат организма и нервната система, особено за децата, тъй като младите организми са много чувствителни срещу такъв тип субстанции, а токсичните ефекти са още по-силно изразени. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още