Общината: Над 35 000 цветя ще красят един от символите на Русе – Вазата в Парка на младежта

Общината: Над 35 000 цветя ще красят един от символите на Русе – Вазата в Парка на младежта
Публикация   20 Май, 2024   /     akcent.bg   /     386

За първи път ще бъдат вложени над 5000 цветя повече

   Започна зацветяването на Вазата в Парка на младежта. За целта ще бъдат използвани над 35 000 килимни цветя, след като в края на миналата седмица основата бе подготвена от специалисти по озеленяване, информират от пресцентъра на Община Русе.. Един от символите на Русе ще привлича вниманието на русенци и гостите на града с атрактивен външен вид с орнаменти от различни видове цветя - зелени и червени алтернантерии, тъмночервени ирезине, бели цинерарии и червено-оранжева кана.

 За отбелязване е, Вазата в предходни години беще зацветявана с около 30 000 цветя. Наистина ще бъде интересно да се види как върху една и също площ ще бъдат засадени над 5000 повече, чудят се минувачи.

   От ОП „Паркстрой“ предвиждат цветната конструкция да бъде готова за 24 май, но при неблагоприятни метеорологични условия завършването ѝ може да бъде отложено до началото на другата седмица.

   През този месец започва и подмяната на цветята в алеите на Парка на младежта с летни - антиринум, бегония, петуния, кана, газания, тагетес,  цинерария, алтернантерии, ирезине и др.


 В края на миналата седмица работници от Паркстрой замазваха Вазада, за до може да бъде извършено и зацветяването. Снимка: Румен НИКОЛАЕВ

   Вазата е създадена в средата на 50-те години на миналия век. Тя е с височина 3,40 м, а в най-широката ѝ част обиколката ѝ достига 7 м. Предстои и пълното възстановяване на поливната ѝ система, както и тази в цветните лехи.

Тагове : Ваза , цветя ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha