Достигат ли посланията на кандидатите за власт до гласоподавателите в разгара на предизборната кампания? И ще се справи ли ЦИК с организирането на вота "2 в 1"? Журналистът и влогър Асен Генов и PR експертът Максим Бехар гостуваха в студиото на "Добро утро, Европа" по повод предстоящите избори на 9 юни.

   "Посланията вече потъват, беше пределно ясно, че при смесването на двата вота ще доминират вътрешнопартийни проблеми. Двете кампании са качествено различни", смянта Генов. Според него "сериозен проблем е, че преките партийни лидери бягат от пряк дебат, както и качеството на политически разговор драстично пада".

  "Всички си налагаме автоцензура върху съдържанието на платените публикации в изборната кампания", допълни той.

   Максим Бехар каза, че "няма кампания, която да можем да коментираме и оценяваме. Няма концепция и визия, която да е различна и да е приложима".

   По думите му "не трябва да се води негативна кампания" и са нужни лидери, "хора с харизма, които да покажат икономическа програма".

   "В политическо отношение малко или много е ясно. Но няма стратегия как България ще се движи в икономическо отношение следващите години", смята той.