Събота, 26 Октомври 2024

ВМРО – Русе откри предизборната си кампания

ВМРО – Русе откри предизборната си кампания
Публикация   16 Май, 2024   /     akcent.bg   /     443

   Вчера в храм „Свето Възнесение“ ВМРО – Русе откри своята предизборна кампания за извънредните парламентарни избори. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители, Андрей Слабаков – втори в листата на ВМРО за европейските избори, както и членове и симпатизанти.

   Присъстващите се помолиха за здраве и благодат на българския народ, а водачът на листата на ВМРО – БНД за 19 МИР Русе Иво Пазарджиев представи всеки един от кандидатите. Втори след Пазарджиев е Георги Великов – Гоце. Известен русенски музикант и творец, учител по народно пеене, автор на различни музикални проекти сред които „4етно“ и „Идепея“. На трето място е собственикът и управител на известно русенско заведение Борислав Минев. Той е предприемач с дългогодишен опит. Четвърти е Николай Петров - докторант в РУ „Ангел Кънчев“. Пета е студентката Йоана Емануилова. Шести е Асен Даскалов. Доскорошният председател на общинското ръководство на ВМРО в Русе към момента е изпълнителен директор в един от най-големите русенски заводи. На седмо място е д-р Пресиян Костадинов, учител по история в голямо русенско училище. След него е общинската съветничка от войводите в мандат 2019-2023 година  Луиза Попова. Към момента тя работи в банковия сектор, но в миналия мандат на ОбС – Русе тя бе едно от остриетата на патриотите. Девети е Владо Владов – настоящ общински съветник от ВМРО. Владов развива бизнес в областта на пожароизвестяването и противопожарната безопасност. На десето място е и най-младата сред кандидатите на патриотите – психоложката Веселина Накова. На единадесето място е Деян Стайков – заместник-директор на елитно основно училище и дългогодишен член на ВМРО. След него е доскорошният общински съветник Кънчо Йорданов, а след това известните русенски реконструктори на исторически събития Бисер Енчев и Цветелин Радулов, които са съответно тринадесети и четиринадесети в листата.

   ВМРО дълбоко вярва в традиционните ценности на нашия народ. Тъкмо те са тези, които са ни съхранили през вековните изпитания. След официалния старт на кампанията всички кандидати и присъстващи на събитието положиха клетва пред паметника на Гоце Делчев в Русе. Там слово произнесе и Цветелин Радулов, който призова всички за единение в името на общото благо и припомни, че героите от нашето минало са били до един отдадени на своите идеи дори до фанатичност.

   Едновременно с това бе посетен и гробът на Ангел Кънчев, който се намира в църквата „Свето Възнесение“. Там патриотите от ВМРО поднесоха цветя, а слово държаха водачът на листата Иво Пазарджиев и Деян Стайков.

   Пазарджиев акцентира върху същността на ВМРО като една организация, възникнала в отговор на огромната несправедливост, нанесена на българите в резултат Берлинският договор. Той направи аналог със съвременната ситуация в която се намира държавата ни и отбеляза, че днес повече от всякога България има нужда от ВМРО. Деян Стайков на свой ред припомни за героичната саможертва на Ангел Кънчев и призова да търсим примери като този в нашето ежедневие.

Тагове : ВМРО , откриване , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha