Иво Пазарджиев пред синдикатите: Настояваме за достойно заплащане на българските работници!

Иво Пазарджиев пред синдикатите: Настояваме за достойно заплащане на българските работници!
Публикация   15 Май, 2024   /     akcent.bg   /     294

   На среща с представители на синдикалистите от КНСБ днес, водачът на листата на ВМРО – БНД за 19 МИР Русе Иво Пазарджиев се запозна с проблемите пред българските работници.

   Сред основните теми бе тази за достойното заплащане на труда на работещите. Пазарджиев изтъкна, че в последните години въпреки наблюдаващото се оттласкване от дъното на доходите, все още не сме там, където следва да бъдем, а месечното възнаграждение на българския работник значително изостава спрямо средноевропейското такова.

   Според него вина за това положение има неадекватната политика на предходните управляващи, които позволиха на инфлацията да се развихри.

   Пазарджиев, който присъства на срещата заедно с втория в листата за европейските избори на ВМРО – БНД Андрей Слабаков говориха и за неадекватната Зелена сделка и за нейното отражение върху българската икономика. Загубата на български работни места в резултат от европейските директиви е недопустимо, счита Андрей Слабаков.

   ВМРО – БНД застава по категоричен начин зад идеята за систематично увеличение на доходите на работниците, което представлява също така елемент от сложната демографска ситуация в която се намира България и Русе в частност.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още