В Русенския университет се откри „Физическа активност и планетарно здраве“, част от Европейската седмица на Общественото здраве

В Русенския университет се откри  „Физическа активност и планетарно здраве“, част от Европейската седмица на Общественото здраве
Публикация   14 Май, 2024   /     akcent.bg   /     207

   На стадиона на Русенския университет се откри събитието „Физическа активност и планетарно здраве в Русенския университет“, което продължава и утре. То е част от инициативата „Европейска седмица на Общественото здраве“, организирана от Европейска асоциация на Общественото здраве ЕАОЗ и Българска асоциация за Общественото здраве (БАОЗ).“ „Европейска седмица на Общественото здраве се провежда в периода 13-17 май по инициатива на Европейска асоциация на Общественото здраве  и  Българска асоциация за Общественото здраве.

   Европейският ден на Здраве и здравно образовано младо поколение под егидата на ЕАОЗ и по инициатива на БАОЗ се организира от Професионален клуб "Фитнес. Здраве. Тонус." към Русенския университет, с активното участие на УСК "Академик", катедри "Физическо възпитание и спорт", "Педагогика", Студентски съвет, Мажоретен състав,  преподаватели и служители от Русенския университет, обединени под общата идея. Събитието е под мотото „Бъди физическа активен“.

   Студентите бяха включени в три отбора. Освен състезанията, се проведе и викторина, свързана с планетарното здраве и физическата активност. Програмата включваше 6 игри на открито със съревнователни и игрови елементи, възпитателни методи, ориентирани към опазването на околната среда и викторина от студенти за студенти.

   „Спортните умения са познато предизвикателство за някои млади хора и нов импулс за онези, които все още са в търсене на здравословни начини за уплътняване на свободното си време. Комбинацията между естествено-приложните движения, като отделни стъпки, включени в сензорни пътечки, игри сред природата – еко-игрови модели, формират идеята, заложена в темата "Физическа активност и планетарно здраве", отбелязаха организаторите на събитието.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още