ДТ ,,Сава Огнянов“ с комплимент към публиката в края на сезона

ДТ ,,Сава Огнянов“ с комплимент към публиката в края на сезона
Публикация   14 Май, 2024   /     akcent.bg   /     184

На 20 май е поредното представление на „Странна случка с куче през нощта“ по

         В края на театралния сезон ДТ „Сава Огнянов“ намалява цените на билетите само на каса като комплимент към своята вярна публика. По този начин трупата се включва към активностите в програмата на Деветнадесетото издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“, организирано от Община Русе.

   Всички посетители на изложението в деня на откриването – 16 май ще могат да закупят билети от касата на театъра само за 10 лева. Те важат за трите спектакъла, продукция на ДТ „Сава Огнянов“, до края на сезона на Голяма сцена.

   На 20 май е поредното представление на „Странна случка с куче през нощта“ по романа на Марк Хадън, под режисурата на Боян Иванов. Спектакълът донесе театрална награда „ИКАР“ 2024 за дебют на младия Калоян Желев. Той има и номинация за наградите „АСКЕЕР“ също за дебюта си на сцена като Кристофър Буун. Партнират му Стоян Радев – гост, Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева. „Странна случка с куче през нощта“ получи още две номинации за „ИКАР“ 2024. В категорията за сценография Ванина Цандева бе с номинация за сценография и костюми, а Тодор Тодоров и Албена Баева за видеомапинг. Композиторът Христо Намлиев бе номиниран за авторска музика.

   Втората премиера на „Куцльото от забутания остров“ от Мартин Макдона е на 22 май. Режисьор е проф. Пламен Марков. Пиесата се поставя за първи път на русенска сцена. Главната роля е поверена на Тодор Лазаров, участват актьорите Мая Новоселска /гост/, Цанка Цанева /гост/, Петя Венелинова, Любомир Кънев, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивана Керанова, Кадри Хабил, Косьо Станев. Сценографията е на Светослав Кокалов, костюми – Петя Стойкова, композитор – Пламен Мирчев-Мирона, видео – Димитър Сарджиев. До „забутания остров“ достига новината, че от Холивуд пристигат да снимат филм. Това е събитието което разгръща сюжета и развива характерите на героите на Макдона. За всеки участието в снимките е шанс да промени островната скука в живота си и да постигне лесна слава.

   Спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник“ от Йон Сапдару ще бъде показан на 30 май. Гостуващите звезди в постановката са Любо Нейков и Роберт Янакиев. Заедно с тях на сцената излизат Дона Вълова, Милен Димитров и Ивайло Драганов. Режисьор е Боян Иванов, сценография и костюми Петър Митев, композитор Пламен Мирчев – Мирона.

Само на 16 май касата на театъра ще работи от 10:00 до 20:00 часа без обедна почивка.

Билети онлайн: www.entase.bg/dtruse

Билетна каса: 082/830 168

Работно време от 10:00 до 14:00ч. и от 14:30 до 18:00ч.

https://www.rusetheatre.com/



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha