Вторник, 21 Май 2024

Продължаваме промяната в Русе: Община Русе няма все още нито един одобрен проект

Продължаваме промяната в Русе: Община Русе няма все още нито един одобрен проект
Публикация   09:51     08 Май, 2024 /     akcent.bg   /     244

Съветниците ще питат и за финансовите резултати от т.н. Пролетен панаир

Община Русе все още няма нито един одобрен проект по Плана за възстановяване. Това обяви председателят на групата общински съветници от ПП "Продължаваме промяната" адв. Рена Стефанова. Първоначално местната власт е изготвила наколко проекта за близо 6 млн. лева. Продължаваме промяната- Демократична България  са предложили да бъдат включени и други, които са били в проектна готовност, тъй като Община Русе може да кандидатства за до 50 млн. лева.

 В последствие предложените от Промяната проекти са били подменени с други на обща стойност 17 млн. лева, каза Стефанова. Реално в момента няма нито един един сключен договор МРРБ за изпълнение на тези проекти, нещо, което малки общини като Иваново, Две могили и Сливо поле вече са успели да постигнат.

   Освен това тя заяви, че нито едно от предложенията, които общинските съветници са направили, не е било одобрено от местната власт в лицето на кмета Милков. А ако нещо е било обещано, но е било да се случва във времето.

   Общинският председател Калин Иванов пък акцентира върху чистотата на въздуха в Русе и по-конкретно, за липсата на информация и график за миене на улиците.

   Арх. Тончев говори за необходимостта общината да има имоти за предлагане на потенциални инвеститори, тъй като възможностите на Индустриален парк Русе били изчерпани.

  Оказа се, че той не е запознат с факта, че преди 3 години официално бе представено публично частно партньорство на Община Русе с Тракия- икономическа зона, но до момента никой не не знае нещо да се е случило.

  Повдигнат бе въпросът за преименуваната в Русенски панаир Тарла и по-конкретно- какви са финансовите резултати след нейното приключване, тъй като става въпрос за разходване на публични средства.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още