Четвъртък, 30 Май 2024

19-то Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ в Русе с тридневна програма и атрактивни събития

19-то Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ в Русе с тридневна програма и атрактивни събития
Публикация   18:10     07 Май, 2024 /     akcent.bg   /     569

     Деветнадесетото издание на Туристическото изложение "Уикенд туризъм" за поредна година събира професионалисти от туристическия бранш и всички съпътстващи го представители на бизнеси, сдружения, занаятчийски камари, музеи и дестинации. То ще се проведе в периода 16-18 май в сградата на Доходното здание. Паралелно с него русенци и гостите на града ще имат възможността да се насладят и на 14-ото издание на Фестивала на туристическите анимации, който ще се състои в Централната градина и на Ларгото пред Операта. Двете емблематични събития са организирани от Община Русе и Общинската фондация "Русе-град на свободния дух" с подкрепата на Министерството на туризма.

    Още в първите 3 дни от стартиране на кампанията за набиране на участници, местата за традиционните занаяти, които ще се включат в 16-ото издание на  Фестивала на туристическите забавления и анимации, бяха изчерпани. Висок интерес се забелязва и от страна на по-малки общини, които ще представят дестинации като Созопол, Карлово, Копривщица, Обзор, Хасково, Свиленград, Горна Оряховица ( с демонстрация на Горнооряховски суджук) и много други. Участие ще вземат над 120 занаятчии на пл. „Свобода“ и 44 представители на туристически организации, общини, музеи и сдружения във фоайето на Доходно здание.

     Програмата включва традиционната кулинарна демонстрация с Иван Звездев, международно кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, стена за катерене, въжена площадка, безплатни карикатури за русенци и гости, безплатни опознавателни обиколки, анимация с работилничка и забавления за деца. 

     Тридневната концертна програма, която ще предложи представления за всеки вкус, включва:

- Биг бенд парад;

- „Златните години на джаза“ с вечните хитове на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Рей Чарлз;

-  изпълнения на танцово училище „Кукери“ и балет „Фрийдъм“;

-  концерт на група „Молец“ - най-актуалната младежка група в България.

    Туристическото изложение ще предложи на русенци и гостите на града и здравословни изкушения и печива, жив шоколад, месни продукти, вино от арония, био продукти, етерични масла и др.

     Над централния площад отново ще се издигне атрактивен цветен балон с горещ въздух.

Пълната програма на „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите анимации можете да видите тук.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha