Четвъртък, 30 Май 2024

Млади футболни таланти от 3 държави се състезаваха във футболен турнир в памет на Венцеслав Георгиев

Млади футболни таланти от 3 държави се състезаваха във футболен турнир в памет на Венцеслав Георгиев
Публикация   19:44     06 Май, 2024 /     akcent.bg   /     451

   На стадион "Дунав" днес се проведе финалът на тридневния международен детски футболен турнир в Русе “Северна звезда”. Спортното събитие се провежда за първа година в памет на 11-годишния футболист на “Дунав” Русе Венцеслав Георгиев, който почина миналата година, покосен от мълния по време на тренировка. В състезанието, което се организира от ФК "Дунав" Русе със съдействието на Община Русе, се включиха 8 отбора, съставени от деца, родени през 2012 г.

   Официални гости на финалната част на турнира бяха кметът Пенчо Милков и заместник-кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев, които поздравиха организаторите и участниците и наградиха призьорите.

   Победителите в турнира станаха състезателите на "Бурсаспор" - Турция след оспорвана битка срещу FCSB – Румъния, завършила 2:2. Последваха дузпи, при които футболистите на турския отбор спечелиха с 2:1. В състезанието участие взеха още 6 отбора - "Дунав" Русе, "Левски" София, ФК "Септември" София, "Лудогорец" Разград, Локомотив Горна Оряховица и ФК "Прогресул-Спартак" от Румъния.

   По време на спортното събитие бе официално открита и поставената на входа на стадиона паметна плоча на Венцеслав Георгиев.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още