Вторник, 21 Май 2024

Четири нови локомотива Smartron пристигнаха в България

Четири нови локомотива Smartron пристигнаха в България
Публикация   08:28     30 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     518

   Четири нови електрически Smartron локомотива бяха доставени за "Булмаркет Груп" АД, съобщават от обслужващата компания PR агенция "Янев и Янев" ООД. Досега  с тях компанията е придобила общо десет локомотива от серията, която вече е реализирана в над 100 броя, за последните години.

   Smartron е серия локомотиви на базата на Vectron - една от най-разпространените серии локомотиви в Европа. Новият модел е предназначен за стандартно междурелсие от 1435 мм, тежат около 83 тона и могат да развиват скорост до 160 км/ч. Характеризират се с оптимизирано енергопотребление, като намаляват разходите за електроенергия с между 10 до 20% в сравнение с други модели. Локомотивите са снабдени със системи за проследяване на скорост и местоположение чрез GPS, както и със системи за 24-часово видеонаблюдение.

  В ЛВЗ преди 10-на дни от германската компания пристигнаха в новия издустриален парк, за да отбележат реализирането на 100-я локомотив, който се оказва собственост на русенската компания.

   "Внедряването на тези локомотиви не само укрепва нашата оперативна ефективност, но и допринася значително за намаляване на екологичния отпечатък на нашата дейност," споделя Даниел Неделков, управител на "Булмаркет Рейл Карго", като добавя, че "това е част от нашата визия за бъдещето, където транспортът е напълно устойчив и в хармония с природата."

   От "Булмаркет Груп" уверяват, че ще продължат модернизацията на своя подвижен състав, с цел въвеждане на екосъобразни технологии и подобрения.

    В края на 2020 г.  "Булмаркет Рейл Карго", част от Булмаркет ДМ, закупи две нови машини от високотехнологичната серия "Смартрон" (Smartron) на Сименс и така разширява локомотивния си парк. "Заложихме на марката "Сименс" след дългогодишна експлоатация на техните локомотиви от предходни серии. Високотехнологичните характеристики на "Сименс Смартрон" напълно удовлетвориха нашите изисквания за увеличаване флотилията на "Булмаркет Рейл Карго" ЕООД с надеждни локомотиви, с които да подобрим ефективността на превозите и гарантираме качествена транспортна услуга на нашите клиенти", заяви тогава пред Акцент.БГ Станко Станков, управител и собственик на "Булмаркет ДМ"

Тагове : Smartron ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha