Вторник, 21 Май 2024

Преговорите за кабинет трябвало да са публични, отчете като грешка Кирил Петков

Преговорите за кабинет трябвало да са публични, отчете като грешка Кирил Петков
Публикация   07:17     30 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     688

ПП-ДБ са допуснали две грешки при съвместното си управление с ГЕРБ – те не са осъзнали връзката на Борисов с Пеевски и не са провели публично преговорите за правителство

   “Продължаваме промяната” – “Демократична България” са допуснали две грешки при съвместното си управление с ГЕРБ – те не са осъзнали връзката на Бойко Борисов с Делян Пеевски и не са провели публично преговорите за правителство.

  Това призна съпредседателят на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Кирил Петков в интервю за БНР.

   Той съжали, че сега всеки преразказва своята версия за начина, по който са протичали преговорите.

Обясни, че при съществуващата сега връзка между Бойко Борисов и Делян Пеевски реформите могат да стигнат само до хартия и когато реално трябва да се осъществят, това не може да се случи.

  По отношение на бъдещо съвместно управление с ГЕРБ, Петкова настоя първо да се счупи връзката между Борисов и Пеевски и след това да се сложи на масата договора за честни конкурси в съдебната власт, в регулаторите и службите.

   Той нарече сезирането на ДАНС по сигнал за документна измама около напускането му на Управителния съвет на “Да запазим Корал”, като “поредният ченгеджийски скандал” в предизборна обстановка.

   Преди дни в публичното пространство бе разпространена информация, че когато е трябвало да стане служебен министър на икономиката, Кирил Петков, заедно с Лена Бориславова, фалшифицирали подписи и документи на сдружението, за да може той вече да не е член на Управителния съвет на неправителствената организация, каквото изискване има по закон.

   Кирил Петков обясни, че е бил част от “Да запазим Корал”, тъй като за него това е било кауза – да бъдат запазени три плажа на българското Черноморие.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha