,,Ако едно прасе се снима до Зеленски, то не спира да бъде прасе''

,,Ако едно прасе се снима до Зеленски, то не спира да бъде прасе''
Публикация   07:09     29 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     769

Да го накарам депутат да внесе закон, с който задължава Америка да купува само български домати.

   Представете си едно прасе. Ако едно прасе се снима до Зеленски, то не спира да бъде прасе. То просто е прасе, което има снимка със Зеленски, коментира пред bTV кандидатът на ПП-ДБ за евродепутат Христо Петров - Ицо Хазарта.

   Ако попитате обитателите на централния затвор "Ти евро-атлантик ли си?", повярвайте ми - много бързо броят на евро-атлантиците ще набъбне. В този смисъл: това, че ползваш за индулгенция това, че си европеец, ще изиграе лоша шега на нашите партньори, каза Петров.

   Иска ми се да избягаме от тази съдба и да бъдем истински европейци, а не декларативни, заяви той.

    По думите му в политиката у нас няма единен Запад. 

   „Има хора, които искрено мислят доброто на страна и помагат. Има и такива, които спазват собствените си интереси. И все са запад. Правили са ми впечатление законопроекти, които се вкарват от определени хора в парламента и облагодетелстват дадена партньорска държава. Ще задам един въпрос на американските ни партньори. Ако аз имам информация за един американски политик, че той е престъпник, корумпиран, направил е бели и е ощетил своята държава, кое е правилното – да дам цялата информация, която имам на съответната държава или да хвана този депутат и да го накарам да внесе закон, с който задължава Америка да купува само български домати. Мисля, че те много добре разбират какво ги питам и много се надявам да дадат отговора преди изборите на българския народ. Не на мен, защото аз и моите колеги го знаем отговора“, отбеляза Христо Петров. 

   Според него посоката на ПП трябва да бъде определяна от хора като Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев.

„Ние имаме желание да бъдем европейска партия, това не са просто празни приказки. Това, че ползваш за индулгенция това, че си европеец, ще изиграе лоша шега на нашите партньори. Представете си едно прасе – ако то се снима до Зеленски, то не спира да бъде прасе. То просто е прасе, което има снимка със Зеленски. Така че ми се иска да избягаме от тази съдба и да бъдем истински европейци, а не декоративни“, каза Петров.

   За досегашното съвместно управление между ПП-ДБ и ГЕРБ Христо Петров коментира: "Още преди година, когато трябваше да вземем това ужасно решение, пред нас нямаше безкрайни възможности, аз дадох тогава един пример - ние бяхме в положение да избираме между боб и леща. А голяма част от обществото искаше пържола. Това беше ресторант, в който пържола няма".

   Така че негативите бяха ясни, че ще бъдат поети. Но за сметка на това - това, което беше постигнато, си струваше. Това е смисълът да си в политиката: все пак да постигаш някакви резултати, коментира Ицо Хазарта.

Тагове : прасе , Зеленски ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha