Четвъртък, 9 Май 2024

Община Сливо поле заслужи мобилна сцена, системи за озвучаване и осветление за тях

Община Сливо поле заслужи мобилна сцена, системи за озвучаване и осветление за тях
Публикация   15:02     27 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     426

Те ще позволят по- ефективното разнообразяване на културния живот във всички населени места от общината

   Община Сливо поле обръща особено внимание на възможностите за разнообразяване на културния живот във всички населени места  от общината, което е и предпоставка за развитие на туризма. За целта се организират събития в населените места а именно: „Организиране на Фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“ в с. Бабово; „Организиране на празник на баклавата“ в с. Кошарна; „Организиране и възстановка на обичаи „Булчински кравай“ в с. Малко Враново и „Лазаровден“ в с. Голямо Враново; „С лице към река Дунав - съхраняване и развитие на териториалната идентичност на основата на природното наследство - с. Ряхово“ и „Съхраняване и популяризиране природното наследство на територията на с. Бръшлен“, както и бъдещи организирани събития и фестивали.

   С цел подобряване на организацията на тези събития, общината кандидатства пред ДФЗ за доставка на мобилна сцена, системи за озвучаване и осветление за тях. Изработено е проектно предложение  BG06RDNP001-19.697-S1, което с оценителен доклад № 157от 13.11.2023 г. по чл. 47, ал. 1 от ПМС 161/2016, и Заповед на изпълнителния директор на Държавен фонд „ЗЕМЕДЕЛИЕ” е прието за финансиране и  предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 03-РД/1014 от 13.03.2024 г. в размер на 99 539 лв без ДДС.

   За изпълнението на този проект е обявена тръжна процедура за доставката на тези съоръжения, като в момента се очаква подаването на оферти от различни доставчици. Доставката на мобилната сцена, системите за озвучаване и осветление, представлява елемент от създаването на туристически продукт в общината и води до подобряване на туристическата инфраструктура. Оборудването има съществен принос за поддържането на интегрирания туристически продукт, тъй като позволява организирането на събития на открито, които са най-въздействащите от гледна точка на туристическата атракция в района.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още