Ветово, Борово и Две могили подписаха споразумения за финансиране на обекти с пари от държавния бюджет

Ветово, Борово и Две могили подписаха споразумения   за финансиране на обекти с пари от държавния бюджет
Публикация   18:14     23 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     211

Средствата са по Инвестиционна програма за общински проекти

   Днес с министъра на регионалното развитие и благоустройство подписахме споразумение за финансиране на обект “Реконструкция и рехабилитация на ул. Съединение от км 0+000 до км 1+530,00, гр. Ветово, общ. Ветово, обл. Русе”. В рамките на един месец започва изпълнението, информира кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед.

   Общините, с които се подписват споразумения през тази седмица, са: Белица, Якоруда, Бургас, Малко Търново, Царево, Аксаково, Лясковец, Разград, Враца, Дряново, Тетевен, Троян, Угърчин, Пещера, Стрелча, Перник, Калояново, Раковски, Сопот, Съединение, Самуил, Борово, Ветово, Две Могили, Силистра, Ситово, Котел, Нова Загора, Рудозем, Сливница, Чирпан, Опака, Минерални Бани, Симеоновград, Харманли, Елхово и Кнежа.

   Регионалният министър напомни на кметовете, че след подписване на споразуменията могат да подадат към МРРБ искане за авансово плащане. Такова обаче трябва да бъде заложено в договорите с избраните изпълнители на строително-монтажни работи, обърна внимание Коритарова. И допълни, че се очакват новите заявления от общините по включените допълнително в програмата приоритетни проект чрез промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г.

   Над 1300 са разгледаните заявления. Министър Коритарова  се надява, че ще кметовете ще положат всички усилия за реализацията на проектите и напомни, че срокът за изпълнение е 31 декември 2026 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha