Конкурсът за нов борд на директорите на ,,Пристанищен к-с Русе" ЕАД мина, резултатите- когато- тогава

Конкурсът за нов борд на директорите на ,,Пристанищен к-с Русе
Публикация   11:13     24 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     839

Транспортният министър не е обвързан с краен срок за произнасяне по отношение на извършения подбор, когато приключела процдурата

  Списък на допуснатите кандидати до устната част в конкурса за избор на членове на Съвета на директорите на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД, гр. Русе – двама представители на държавата и един независим член, получили оценка по-висока от определената в методиката бе публикуван на страницата на транспортното министерство. По неофициална информация, която потвърди и Наталия Кръстева като един от кандидатите, е преминал и устния изпит.

  Така министърът на траспорта ще трябва да избере от петимата класирали се трима членове на Съвета на директорите, единият от които ще бъде и новият изпълнителен директор на държавното дружество. За отбелязване е, че и Ивайло, и Калоян са инженери, които и в момента работят в "Пристанищен комплекс- Русе" и имат доказани професионални умения. Румен Арабаджиев и Венетка Серафимова пък са били досегашни членове на борда на държавното дружество. Нов от кандидатите се явява Наталия Кръстева, която в момента е зам. директор "Административно стопанска дейност" в МГ "Баба Тонка"/Кръстева бе зам. кмет в екипа на Пламен Стоилов и председател на групата общински съветници на ГЕРБ в Русе/.

  1. за представители на държавата на СД:
    1. Ивайло Христов Башалов
    2. Наталия Георгиева Кръстева
    3. Венетка Методиева Серафимова
    4.  Румен Александров Арабаджиев
    5.  Калоян Иванов Николаев
  1. 2.    за независим член на СД:

  1. Венетка Методиева Серафимова

   2. Румен Александров Арабаджиев.

    До устната част на конкурса се допускат кандидати, които са получили най-малко 20 точки.

    Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания, пише в обявата за конкурса от м. февруари:

  •  висше образование, образователна степен „магистър“ за една от следните специалности: право, финанси, икономика, счетоводство и контрол, маркетинг, бизнес администрация, публична администрация, педагогика, филология, международни отношения, политология, математика и информатика, транспорт, логистика, техническа специалност, сигурност, включително национална сигурност;

   Във връзка с Вашето запитване /на Акцент.БГ/  относно конкурса за възлагане на управлението на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД, гр. Русе (за избор на двама представители на държавата и един независим член в Съвета на директорите) Ви уведомяваме, че в съответствие с разпоредбите на Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия Министерството на транспорта и съобщенията не е обвързано с краен срок за произнасяне по отношение на извършения подбор. Веднага след приключване на процедурата, резултатите ще бъдат оповестени.

   Които и да са новите членове на борда на държавната фирма, със сигурност за тях ще е една трудна година предвид липсата на товари и движение по Дунава, коментираха от бранша.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha