Четвъртък, 30 Май 2024

Голямо количество хероин е разкрито на ГКПП ,,Капитан Андреево"

Голямо количество хероин е разкрито на ГКПП  ,,Капитан Андреево
Публикация   12:31     20 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     280

Дрогата е била разпределена в 156 спални матраци, които камионът с водач турски гражданин е превозвал

   Голямо количество хероин е разкрито на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентровете на Министерството на финансите и на прокуратурата. 

   Общото тегло на хероина е 402,720 кг, който е на стойност над 16,7 млн. лева, уточниха от митницата в Свиленград. Дрогата е била разпределена в 156 спални матраци, които камионът с водач турски гражданин е превозвал. За разкриването на случая е спомогнало проучването на товарния автомобил с рентген. От митницата в Свиленград отбелязаха, че от 2019 г. това е най-голямото количество хероин, задълржано на граничния пункт. 

   Пресичането на трафика на наркотика е част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП, в която участват структури на Министерството на финансите и Министерството на вътрешните работи, уточняват от финансовото министерство.

   На брифинг по обяд днес ще бъдат дадени подробности за заловената в камион от Турция дрога. В него ще участват Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, Иван Стоянов – окръжен прокурор на гр. Хасково, Георги Димов – директор на Агенция „Митници“, Пламен Павлов – заместник-директор на Агенция „Митници“ и Румен Спецов, директор на Националната агенция за приходите. 

Тагове : хероин , ГКПП ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha