Четвъртък, 9 Май 2024

Учение за реакция при земетресение и пожар се проведе в СУ ,,Васил Левски,, в Русе

Учение за реакция при земетресение и пожар се проведе в СУ ,,Васил Левски,, в Русе
Публикация   08:09     19 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     9

690 ученици от първи до 12 клас се включиха в мащабното учение

    Практическо занятие за реакция при възникване на земетресение и последвал пожар се проведе днес от 09:30 часа в Средно училище „Васил Левски“, гр. Русе. В него се включиха ученици и учители от учебното заведение, екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе, екипи от Областна дирекция на МВР - Русе, РЦ 112, от Центъра за спешна медицинска помощ в града, Български червен кръст – /Областен съвет на БЧК-Русе/, Община Русе – служители от общинска полиция и членове на доброволното формирование.

   Целта на учението бе да се разиграят на терен всички действия при възникване на земетресение, за да се провери готовността и да се надградят способностите на органите и структурите за реагиране и взаимодействие в критична ситуация, както и при овладяване на евентуалните последици от едно такова природно бедствие.

   690 деца от СУ „Васил Левски“ в Русе бяха евакуирани тази сутрин след „земетресение“ и последвал „пожар“. Ситуацията бе разиграна в рамките на практическо занятие за реакция при бедствия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha