Четвъртък, 30 Май 2024

Създаване на Градско фотографско дружество в Русе и първа изложба

Създаване на Градско фотографско дружество в Русе и първа изложба
Публикация   07:52     17 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     348

Откриване на изложбата на 20 април в 17,30 ч. на площад Свобода, гр. Русе

   През м. март 2024 се създаде дружество на фотографите в Русе, което да обедини всички, обичащи това изкуство в една група от съмишленици, които да работят непрекъснато и заедно за утвърждането на Русе на фотографската карта на България и Европа.

   Бе проведена първа сбирка, на която вече редовните членове разгледаха и обсъдиха дейността, целите и средствата на организацията, която ще действа на територията и като част от Възрожденско читалище „Зора“.

   На тези сбирки ще има лични презентации, ще се представят интересни теми и лекции от областта на фотографията, както и ще има дискусионен панел за споделяне на мисли, идеи и техники.

   Радваме се да съобщим и за първата си официална проява като съорганизатори на изложбата от X Международен фото салон ПЛОВДИВ 2023, която ще бъде експонирана в гр. Русе на открито на площад Свобода от 20.04. 2024.

   Добре дошли! Заповядайте на откриване на изложбата на 20 април в 17,30 ч. на площад Свобода, гр. Русе!

   В изложбата ще бъдат представени над 120 фотографи с наградени творби. 

   Посетителите ще могат да видят фотографии и на Явор Мичев и Мирела Партинова от Русе.

   Голямата новина за българската фотография, а същевременно и приятна изненада е, че за втора година Най-добър автор в салона, който получава - официалната светло синя значка на FIAP е българин – тази година е Явор Мичев, EFIAP от Русе. 

   Градското фотографско дружество продължава да набира нови членове, като скоро ще обяви и свои курсове за обучение на фотографи (начинаещи и напреднали), както и авторски класове от утвърдени членове като Димитър Митев, Явор Мичев, Анна Анастанова, Мирела Партинова, Цветомир Цветанов, Венелин Молнар и други.

   Сбирките са всеки първи вторник на месеца в малкия салон на читалище „Зора“.

За контакти използвайте Фейсбук страницата на дружеството:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61557575956979

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha