Четвъртък, 30 Май 2024

Традиционният велопоход Русе - Гюргево се отлага за 27 април

Традиционният велопоход Русе - Гюргево се отлага за 27 април
Публикация   07:41     17 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     90

Русенските любители на велоспорта могат да се присъединят към спортната инициатива без предварително записване.

   Поради прогноза за влошаване на времето в края на настоящата седмица, провеждането на XVI издание на традиционния велопоход Русе - Гюргево, организиран от ВМРО-Русе съвместно със сдружение "Вело Русе", се отлага за следващата събота, 27 април. Както вече съобщихме, неговата цел е отдаване почит на организаторите и участниците в Априлското въстание от 1876 година с полагане на венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, посветени на изявите на революционната ни емиграция. Проявата е посветена на 148-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев и се провежда под наслова "Помни героите!". 

  В Гюргево участниците ще посетят мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба "Радецки".

   Велоколоната ще бъде поведена от русенския представител в ИК на ВМРО и общински съветник в ОбС-Русе Иво Пазарджиев, заедно с останалите общинските съветници от Организацията Искрен Веселинов, Галин Григоров и Владо Владов.

   Велопоходът стартира в 10 часа в съботния ден от пл. "Възрожденски" пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи организирано по следния маршрут: Пантеон на възрожденците - бул. "Съединение" - ул. "Св. Наум", бул. "Плиска" - бул. "Тутракан" - ГКПП Русе-Гюргево - град Гюргево (Централен пазар) "MUV3, StradaVladȚepeș, Giurgiu" (https://goo.gl/maps/g1LyofQHfvyNpPRE7) - Пристанище Гюргево "Șos. Portului, Giurgiu, Гюргево" (https://goo.gl/maps/mk7C3GEWkvuSzMcf7) и обратно. 

   Участниците трябва да са със светлоотразителни жилетки и валидни документи (лична карта или международен паспорт). Децата и младежите под 18 години трябва да са с родител или упълномощен придружител.

   Русенските любители на велоспорта могат да се присъединят към спортната инициатива без предварително записване.

Отговорник за провеждане на събитието е общинският съветник Иво Пазарджиев. Допълнителни уточнения и информация на тел. 0896761887.     Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha