Вторник, 30 Април 2024

Започна официално строителство на два нови обекта за реконструкция и рехабилитация на общински пътища

Започна официално строителство на два нови обекта за реконструкция и рехабилитация на общински пътища
Публикация   08:43     15 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     128

Това е част от инвестиционната програма на Община Сливо поле за подобряване на транспортната инфраструктура на територията на цялата община

   На 15 април 2024 г. с подписването на Акт 2 кметът на Община Сливо поле  Валентин Атанасов започна официално строителство на два нови обекта за реконструкция и рехабилитация на общински пътища.

  1. Път RSE – 3196 /II-21/ Русе – Бръшлен/ Сливо поле – гробищен парк с дължина 1188 м
  2. Път RSE – 3187 / RSE-1173/ Малко Враново – Голямо Враново/ - / II-21/ - с обща дължина 4018 м.

   Финансирането е от държавния бюджет на обща стойност 4 133 080 лв. Изпълнител на строително-монтажните работи е Пътинженеринг АД, които в момента изпълняват и СМР на общински улици в гр. Сливо поле, кв. Сливица, с. Ряхово, с. Стамболово, с. Кошарна, с Бабово и с. Борисово. Проектант на двата обекта е фирма Гео Чонов  ООД.

   Основната цел на проектите е реконструкция и рехабилитация за възстановяване  или подобряване на носимоспособността на настилката с оглед  осигуряване на условия за по-добро транспортно и комуникационно обслужване на населението и отводняване на общинските пътища на територията на Община Сливо поле  - предвижда се реконструкция и рехабилитация на пътното платно, оформяне на кръстовищата и зауствания, ремонт на водостоци, оформяне на банкети и прилежащите площи, както и изграждане на тръбни трасета и шахти за оптична кабелна свързаност.

   Това е част от инвестиционната програма на Община Сливо поле за подобряване  на транспортната инфраструктура на територията на цялата община.

   Предстои сключване на споразумение с МРРБ за път  RSE-2170 / III-2102, Борисово- Юпер/ Черешово- Граница Общ. Сливо поле- Кубрат/- Сеслав- /II-23/ и се проектират улици в останалите населени места на територията на Община Сливо поле за ремонт и рехабилитация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha