Вторник, 30 Април 2024

CNN: Тръмп запазва позицията срещу украинската помощ след разговора си с Камерън

CNN: Тръмп запазва позицията срещу украинската помощ след разговора си с Камерън
Публикация   18:38     11 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     838

Той изрази недоумение защо САЩ трябва „просто да прехвърлят пари на Украйна“

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп не промени позицията си относно предоставянето на финансова помощ на Киев след разговор с британския външен министър Дейвид Камерън. Това съобщава американският телевизионен канал CNN, позовавайки се на източници, близки до бившия американски лидер.

Според тях „няма признаци” политикът да е променил гледната си точка. В същото време някои поддръжници на Тръмп, които подкрепят помощта за Украйна, изразиха „сдържан оптимизъм“ след срещата на Тръмп с Камерън, съобщава каналът.

По-рано Камерън каза в интервю за The Washington Post, че по време на среща с бившия американски президент Доналд Тръмп, се е опитал да го убеди в необходимостта от оказване на помощ на Украйна, за да поддържа силна позиция на САЩ спрямо Китай и Русия. Според британския министър всеки американски лидер трябва да убеди Конгреса да одобри военна помощ за Украйна, за да създаде благоприятна среда там. Говорейки за реакцията на Тръмп към думите му, Камерън избегна директен отговор, като каза, че бившият президент ще говори сам за себе си.

   По-рано Тръмп предположи, че американската администрация може да предостави помощ на Украйна под формата на заеми като опция. Той изрази недоумение защо Съединените щати трябва „просто да прехвърлят пари на Украйна“.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още