Понеделник, 29 Април 2024

Пета ЕЛЕКТРОНИАДА в Русенския университет „Ангел Кънчев“

Пета ЕЛЕКТРОНИАДА в Русенския университет „Ангел Кънчев“
Публикация   12:41     11 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     852

Резултатите от ЕЛЕКТРОНИАДА 2024 се обявяват в деня на състезанието

    На 13 април 2024 г. от 10:00 часа в зала 2.203 в Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще бъде открито петото издание на младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА 2024.

    Състезанието се провежда като национално със съдействието на Регионално управление на образованието – Русе.

    Награждаването ще е в 15:00 в зала 2.203.

Организатори на ЕЛЕКТРОНИАДА 2024 са преподавателите и постдокторантите от катедра „Електроника“, факултет „Електротехника, електроника, автоматика“ на Русенския университет.

   Заявилите участие ученически отбори за ЕЛЕКТРОНИАДА 2024 са петнадесет (15) от градовете: Русе, Варна, Бургас, Долна Митрополия, Казанлък, Плевен и Шумен. Всеки ученически отбор е сформиран от трима ученика.

    Младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА се провежда в два състезателни кръга – теоретичен и приложен, с времетраене два астрономически часа. В теоретичния кръг участниците отговарят на дванадесет въпроса за време от 30 минути. Отговорите на въпросите са от затворен тип. Приложният кръг е с времетраене 90 минути, като участниците преминават през четири етапа с конкретни задачи – Изграждане на реална електронна схема, базирана на Arduino UNO, Алгоритъм за работа, Програмно осигуряване за подготвената схема, Тестване и измерване на изходни параметри.

    След приключване на състезанието участниците представят разработките и демонстрират работата на устройствата пред четиричленно жури. Резултатите от ЕЛЕКТРОНИАДА 2024 се обявяват в деня на състезанието.

   Наградният фонд на състезанието ЕЛЕКТРОНИАДА 2024 е осигурен от Русенския университет „Ангел Кънчев“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha