Служебният кабинет като тайна Коалиция на сглобката

Служебният кабинет като тайна Коалиция на сглобката
Публикация   08:52     10 Апр, 2024 /     Григор Лилов, Фейсбук   /     420

Пак потулиха вторият скандал след първия за митниците и МВР – онзи за НАП

Новият вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова обяви, че запазва Румен Спецов начело на Националната агенция за приходите, заедно с останалите членове на ръководството на НАП.
„Основната им задача е да продължат да работят за повишаване събираемостта на бюджетните приходи”, подчерта тя.
Така новото служебно правителство се оказа част от старото партийно - сглобково, и то в един от най-важните постове в него – този на финансовия министър.
✔Напомням, че в мое разследване посочих, че касовата сметка на бюджета за мин. г. е на минус 12.1 милиарда лева (!!!),
✔А за по-предишната година – на минус 10.5 милиарда.
✔Посочих, че събираемостта на данъците и особено на ключовия данък – ДДС-то, е спаднала въпреки високата инфлация, която би трябвало да е напомпала сумите.
______________________________
   За първото тримесечие на тази година касовата сметка приключи на минус 1 милиард 297 милиона 694 хиляди и 700 лева.
   Само през първите девет дни на април, вкл. и днешния, по нея изгря нов огромен минус в салдото й:
-2 милиарда 445 милиона 735 хиляди и 900 лева!!!!!
_____________________________
.
Това салдо е показателно как се справя НАП и митниците, които са основните източници на приходи за държавата. На този фон дори няма смисъл да напомням за опростените от НАП задължения на разни олигарси, вкл. и на Васил Божков – още повече, че редица медии изнесоха и тези факти.
Пак ще повторя онова, което посочих за сегашния скандал: той експлодира покрай шефката на митниците и МВР заради международния дипломатически скандал с контрабандата на наркотици, както и на въоръжение за терористични организации след моето разследване и статията в германския „Шпигел”.
И понеже за това у нас е „неприлично” да се говори и да се разследва, във фокуса е съпътстващата им дейност – контрабандата на цигари. (каналите се ползват за контрабанда на всичко: от ментата на маркови стоки и цигари до стаф и оръжие)
.
А скандал в НАП няма да има!.
Защото на никого по света не му е работа доколко България си събира данъците от родните Задкулисия и неговите акули или не си ги събира и доколко несъбирането им поражда бедността у нас.
Така Румен Спецов наравно с Петя Банкова, арестуваната шеф на митниците, наистина се оказа "заслужил човек."
Не за България!
А за разни мафии, както многократно твърдя. И отдавна. И протежиран от двама президенти, а както навремето посочих при разследването ми – може би и от трети (сега е без „може би”).
А защо Спецов е такъв, вижте тук едно от моите разследвания за него.
______________________________________
13 август 2021
Спецов – човекът на всички президенти, един премиер и всички Задкулисия
МИНИСТЪР АСЕН ВАСИЛЕВ,
СПРЕТЕ ДА ШИКАЛКАВИТЕ!
**** Кампания по защита на шефа на НАП **** За да скрият уязвимото за мошеника, пак фалшифицираха Търговския регистър
.
Ревизията започва през 2015 г., т.е. след като купува фирмата, Спецов влиза в ревизия, а я продава през април 2016 година, посочи министър Асен Василев. На 17 юни 2016 година е подаден ревизионният акт. Той не можа да каже кога е даден ревизионният доклад и на кого, но повтори, че е абсурдно някой да се страхува от ревизия на периоди, в които не е бил управител.
.
1. ПЪРВА ЛЪЖА
Да чуем министъра:
- Така задълженията и ревизията на фирмата "Гранекс Трейдър" (дружеството на Спецов) включват период, в който той нито е бил неин собственик, нито неин управител.
Кръгла лъжа на квадрат!
Ваша, г-н Василев!
Изречена със съдействието на Търговския регистър, който за пореден път със задна дата фалшифицира документацията за реални събития, състояли се в миналото.
Защото Румен Спецов управлява и ръководи фирмата още преди ревизионния акт. И подписва отчета за дейността й през 2014 г. на 28 февруари 2015, макар че според новите данни в регистъра все още е никакъв там.
.
Господа от правителството, нещо се бяхте заканили да смените ръководството на Търговския регистър. Да ви напомня, че и ЕС ви напомни, че родният регистър последователно и упорито, въпреки поетите ангажименти, отказва да се включи в европейската мрежа. В пост за острото писмо на ЕК посочих защо - защото тогава фалшификациите в него ще предизвикат освен родни и международни скандали
Та докога ще се разсейвате?
Или човекът на една мафия в този Търговски регистър, която се изчегърта, вече се е продал на друга мафия – тази на изчегъртващите?
.
2 ВТОРА ЛЪЖА
Преди два месеца казахте, че ако се установи, че ревизията е започнала по времето, когато Спецов е бил шеф-диригент на фирмата, ще го освободите от поста му. Сега това е доказано (не всичко може да се фалшифицира) Но си измивате ръцете с Прокуратурата, на която сте били предали документацията.
Следователно тогава излъгахте с Вашия ангажимент.
И сега продължавате да лъжете.
.
Прокуратурата пък от своя страна изцяло е засекретила разследването, което уж води.
Така Задкулисията си подават топката един на друг, макар че в публичните очи се правят, че воюват. Подават си, за да оставят на такова ключово място – като шеф на Националната агенция по приходите един безспорен мошеник и аферист.
.
3 ТРЕТА ЛЪЖА
Спецов нямал нищо общо с фирмата, преди да я придобие.
Напротив – имал е.
Тя е била на Плама Желева. А коя е Плама Желева?.
Плама Желема е Плама Спецова – съпругата на Румен Спецов. Желева е моминското й име.
.
4 ЛЪЖА
Премълчаването е равностойно на лъжа.
Вие, г-н министър, премълчавате, че Румен Спецов е бил в тежък конфликт на интереси.
Защото по същото време като държавен служител е участвал или е ръководил и др. частни фирми. Знаете, че законът забранява изрично подобен „дуализъм”
.
И още нещо много съществено премълчавате.
Като отговорен служител в контролната дирекция на НАП той е бил ключов фактор в контрола върху сделките със зърно.
„Гранекс трейдър” се е занимавала с търговия със зърно.
И веднага след милионите приходи от нея е шатната на неграмотен ром-бушон, за да се спести дължимото ДДС-то.
ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ
„Изчегъртването” предполага, че се отстраняват лицата без морал и нравствени качества и се дава път на лица с такива качества.
Слабо ме интересува за колко чуждестранни разузнавания работи Румен Спецов, както неволно намекнахте или се изпуснахте навремето Вие, г-н министър Василев. И за три такива да е, не работи за България. Пък и какви грижи за България ще полага истинският му работодател (винаги е един от всичкитеспецструктури) в такива случаи на такава сложна двойна и тройна игра? - Никакви.
.
Господа бивши и настоящи президенти,
С действия и бездействия Вие доказвате, че не сте президенти. Трябва ли и Вас да питаме дали и вие сте наети на работа като президенти от Задкулисието и вероятно същият работодател като този на културиста Румен Спецов.
        *** линк към скандалното ми разследване за боса на АП, Бушона му и защо един аферист получи най-висша държавна кариера и е "заслужил човек" на всички партии у нас и всички власти


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha