Продуктите за великденската трапеза ще глътнат добавката към пенсиите. Между 60 и 70 лева струват продуктите за празника, изчисли „Телеграф“.
Най-голямото перо в сметката е агнешкото, което струва между 23 и 27 лева в зависимост дали е дроб или плешка. В някои магазини го транжират на място и клиентът може да си поръча и кило месо, но на повечето места се продава на парчета, които излизат над 2 килограма.
По-скъпи този Великден ще са яйцата. В момента в търговската верига най-евтините са по 40 ст. и стигат до 60 ст. за брой, което прави между 4 и 6 лева за 10 бройки. За боядисване се варят поне 20 яйца, тъй като при процеса има и спукани.
Козунаците пък са на различни цени в зависимост от качеството и дали е с добавки като стафиди, шоколад и други. Средно цената на козунака е около 6 лева за 500 грама.
Най-евтини са зелените салати, които вървят по левче. Към тях връзката лук е между 70 ст. и лев, а репичките струват 1,50 лв. за 6-7 бройки.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай